Canal Ajuntament

Altafulla. La lectura en veu alta en diferents idiomes centrarà l'homenatge a Vicent Andrés Estellés pel Dia Internacional de la Poesia a Altafulla

L’activitat està organitzada per les regidories de Cultura i Benestar Social, la Biblioteca i el Projecte Xerrem Junts, i tindrà lloc al Museu Etnogràfic aquest dijous 21 de març

En el marc del Dia Mundial de la Poesia, el 21 de març, Altafulla s’adhereix a la commemoració del centenari del naixement del poeta valencià Vicent Andrés Estellés per mitjà de la difusió del seu poema ‘M’he estimat molt la vida’. La UNESCO va declarar aquest dia mundial, que enguany celebra la 17a edició, per donar suport a la diversitat lingüística i fomentar la visibilització de les llengües en perill per mitjà de l’expressió poètica.

Tot i haver conreat diversos gèneres, Vicent Andrés Estellés excel·leix especialment en la poesia, tant per la seva veu enormement singular com per la quantitat d’obra publicada. És considerat pels estudiosos com una de les veus més importants de la literatura catalana del segle XXI. El poema escollit ha estat traduït a vint-i-dues llengües i serà recitat arreu dels territoris de parla catalana per tal de mostrar la riquesa mundial de la poesia.

D’aquesta manera, la lectura en veu alta del poema ‘M'he estimat molt la vida’ centrarà l’homenatge a Vicent Andrés Estellés pel Dia Internacional de la Poesia a Altafulla. Es recitarà en diferents idiomes de veïns i veïnes d’Altafulla, provinents de diferents països, amb la participació de xerraires del programa Xerrem Junts que estan actualment aprenent a parlar català.

L’activitat està organitzada per les regidories de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament d’Altafulla, la Biblioteca i el Projecte Xerrem Junts. L’acte tindrà lloc aquest dijous 21 de març, a les 19 hores, al Museu Etnogràfic d’Altafulla, a la Pallissa de l’Era del Senyor, al carrer Camí de l’Ermita, 10.

Més activitats de la Biblioteca i l’EMMA

Per la seva banda, i dues hores abans (17 hores), la Biblioteca celebrarà el Dia Internacional de la Poesia amb l’Escola Municipal de Música (EMMA). Els alumnes de 5è curs de l’EMMA interpretaran amb instruments la poesia que recitaran usuaris i usuàries de la Biblioteca. L’acte tindrà lloc a les dependències municipals del carrer Vinyet, 1. Des de la Biblioteca es fa una crida a totes aquelles persones interessades en participar-hi.

Enllaç a l'espai web del Dia Internacional de la Poesia de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).


1710939524dmp24_poster_digital_page-0001.jpg
Fitxer adjunt: 1710939524dmp24_poster_digital.pdf


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version