Canal Ajuntament

Girona. El Festival de Cinema de Girona estrena la plaça de la Independència com a espai principal de les projeccions

La tinenta d’alcalde i regidora de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas; el director del Festival de Cinema de Girona, Lluís Valentí, i el responsable tècnic del Festival, Toni Cors, han presentat aquest matí la 24a edició del Festival de Cinema de Girona, que se celebrarà del 25 al 29 de setembre.

 

La regidora Marta Madrenas ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament de donar aquest any al Festival “la importància i el reconeixement que es mereix” per tal que esdevingui “un referent nacional i internacional”. “Es tracta de buscar nou talent, talent emergent, i noves oportunitats de promoció econòmica per a la ciutat de Girona. Per això, estaríem molt orgullosos que poguessin sorgir del Festival de Cinema de Girona”, ha ressaltat.

Lluís Valentí, director del Festival de Cinema de Girona, ha explicat que una de les principals novetats d’enguany és el fet que les projeccions del Festival es portin a terme a l’aire lliure, a la plaça de la Independència. “La gent ha canviat d’hàbits i el Festival s’hi ha adaptat, per això aquest any sortirem al carrer, a la ‘plaça dels cines’. L’any que ve intentarem fer el festival al juliol per assegurar-nos el bon temps”, ha subratllat. Malgrat que aquest sigui l’escenari central de les projeccions, hi haurà altres espais com la Casa de Cultura i els Cinemes Albéniz Plaça.

Una altra de les novetats destacades de la 24a edició és la incorporació d’un apartat de sèries, en el qual més de trenta treballs provinents de diferents punts de l’Estat espanyol competiran per un guardó lliurat per un jurat format per professionals del món de la comunicació, la televisió i la xarxa. Aquest fet, a més, converteix el Festival de Cinema de Girona “en el primer festival de cinema que incorpora les sèries”, tal com ha esmentat Lluís Valentí. Enguany, a més, la competició oficial inclourà, per primer cop, una programació de llargmetratges, el jurat de la qual estarà format pel crític de cinema de La Vanguardia, Lluís Bonet; l’escriptor cinematogràfic Miguel Fernando Ruiz de Villalobos, i el president del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, Santi Lapeira.

En aquesta edició, la música tindrà un paper destacat amb un concert de versions de temes de pel·lícules, producció pròpia del certamen, i un homenatge al compositor gironí Xavier Cugat.

Podeu consultar més informació al següent web

Nota: Us enviem, adjunta, una fotografia de l’acte i el fulletó amb la programació del festival.

 

 Programa Festival de Cinema de Girona 2012

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version