Canal Ajuntament

Blanes. Activitats a Blanes amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Es farà una pedalada simultàniament a diversos municipis catalans sota el lema Mou-te en la direcció correcta i a Blanes es completarà amb un taller d’Inspecció Tècnica de Bicicletes (ITB). Tots els participants, sigui quina sigui l’activitat que duguin a terme, han de recollir la matrícula a la taula d’inscripcions abans de la sortida per poder-la ferrar a la bicicleta. També s’aconsella dur casc per a major seguretat. 

  

L’Ajuntament de Blanes, a través del Servei de Medi Ambient, organitza la Pedalada 2012, que tindrà lloc el diumenge 23 de setembre amb l’objectiu de potenciar noves formes de mobilitat perquè la ciutadania s’acostumi a no dependre tant de l’ús del vehicle particular. L’activitat forma part de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que es duu a terme a Catalunya del 22 al 29 de setembre. L’Ajuntament de Blanes s’ha adherit a la Pedalada 2012, que es realitzarà a diversos municipis catalans simultàniament, que formen part d’aquesta acció de conscienciació que es presenta sota el lema Mou-te en la direcció correcta. 

A Blanes, la Pedalada 2012 inclourà dues activitats que tindran el punt de trobada al passeig Pau Casals, davant del Banc dels Músics. Per un costat, els nens i les nenes amb bicicletes amb rodetes i els menors de 12 anys que vulguin podran fer un circuit d’habilitat. D’altra banda, la resta de participants podrà fer una ruta amb bicicleta que té un recorregut pel nucli urbà i els camins dels afores del municipi. Totes dues activitats estan obertes a tothom que sàpiga anar amb bicicleta, tot i que els participants menors de 10 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta que se’n faci responsable, tant si fan el circuit d’habilitats com la ruta. 

Com a complement a la pedalada, com es va fer l’any passat, els participants podran portar les seves bicicletes al Taller d’Inspecció Tècnica de Bicicletes (ITB) que anirà a càrrec de dos clubs ciclistes blanencs: Freebike i Bici-aventura. 

Les activitats que es faran a Blanes amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura començaran el diumenge 23 de setembre a partir de les 10 h del matí, quan es farà la recepció dels participants i el lliurament de les matrícules. La sortida de la ruta amb bicicleta començarà a les 10.30 h, després de la benvinguda als participants que anirà a càrrec de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó.

El punt de sortida de la ruta és des del passeig Pau Casals –davant del Banc dels Músics-, i el recorregut seguirà pel passeig Cortils i Vieta, plaça Catalunya, passeig de la Marina, passeig de s’Abanell, avinguda Mediterrani, avinguda Vila de Madrid, camins que voregen el riu Tordera, carretera de Malgrat, avinguda de l’Estació, carrer Anselm Clavé, carrer Tordera, carrer Pep Ventura, carrer Jaume I, carrer Salut, carrer Jaume Ferrer, rambla Joaquim Ruyra, plaça Catalunya i des d’aquí tornada pel passeig de Mar fins a arribar al punt de sortida.

L’hora prevista de tornada dels participants -que faran el recorregut escortats per agents de la Policia Local de Blanes-, s’espera que sigui pels volts de les 12 h. A la seva arribada se’ls lliurarà un obsequi de record així com una beguda. Serà llavors quan es farà la cloenda de l’acte, a càrrec de l’alcalde de Blanes, que donarà a conèixer l’estalvi de CO2 que s’ha aconseguit fent el recorregut amb bicicleta comparat amb el que hagués suposat fer-lo amb un vehicle motoritzat.

Per a l’organització d’aquestes activitats el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb la col·laboració dels departaments d’Esports, Joventut, Policia Local i Brigades Municipals, així com de l’Agrupament Escolta Pinya de Rosa, el Club Bici-aventura i el Freebike. 

 

 

Per a més informació :

Eva Palau – 608 880 002 i 654 725 106 

 

Adjuntem imatges d’arxiu de la “Pedalada 2011” que es va fer a Blanes el 25 de setembre de 2011. 

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version