Canal Ajuntament

Salt. 1a edició del SALT KAIAK FESTIVAL

● El Festival, que es farà aquest cap de setmana, tindrà dues vessants: una mostra de cinema i diferents competicions al riu Ter.

 

 A la mostra de cinema s’hi han presentat una quinzena de filmacions de països com Nova Zelanda, Canadà o Noruega.

 

● En una de les 3 competicions que es faran al riu ja hi ha més de 70 inscrits.

 

 

Aquest cap de setmana la vila de Salt serà la capital del caiac. Per primera vegada a la població s’hi organitza una mostra dedicada exclusivament a aquest esport. El “Salt Kaiak Festival”, tindrà dues vessants, una pràctica en aigües del Ter i l’altra cinematogràfica. Aquesta darrera, es farà a la Casa de Cultura de les Bernardes. Aquí s’hi farà entre divendres i dissabte un concurs internacional de curtmetratges la “Mostra de cinema de caiac”. En aquesta mostra s’hi han presentat una quinzena de projeccions de països tant diversos com Nova Zelanda, Canadà, Noruega o França. Demà divendres, a partir de les 20:00 es farà la projecció d’aquestes filmacions i el dissabte a partir de les 21:00 es passaran els finalistes i s’entregaran els premis. El jurat atorgarà 5 guardons: millor curtmetratge absolut, millor rodat en caiac de mar, millor fet en rius catalans, millor execució tècnica esportiva i un darrer que votarà el públic. 


Paral·lelament a la “Mostra de cinema de caiac”, en aigües del Ter, s’hi duran a terme diferents competicions. El dissabte al matí a la zona del Parc d’Aigües Braves de la Pilastra, s’hi farà una prova de l’especialitat de boatercross. Una disciplina molt competida en què els palistes surten de 4 en 4. A la tarda, en el mateix Parc s’hi farà una competició d’estil lliure. Una disciplina que ha donat els principals èxits esportius als palistes saltencs. 


El diumenge en el mateix riu Ter, però uns kilòmetres més amunt, a la zona del Pasteral s’hi durà a terme una prova molt espectacular, catalogada com a classe 3, 4, un grau de dificultat elevat, ja que obren els difusors del pantà i el cabal d’aigua és important. Per aquesta prova ja s’hi ha inscrit uns 70 palistes.


El “Salt Kaiak Festival” està promogut per la Casa de Cultura de les Bernardes i el Club Piragüisme Salt Ter, amb el suport de l’Ajuntament de Salt.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version