Canal Ajuntament

Blanes. Blanes celebrarà la ‘Setmana Europea de la Prevenció de Residus’ amb un joc interactiu amb premis de reciclatge

La setmana vinent, del 23 al 27 de novembre Blanes acollirà la celebració de la ‘Setmana Europea de la Prevenció de Residus’ que, en aquesta ocasió, se centrarà en una campanya basada en un joc: ‘La Ruleta dels Envasos’. Es tracta que, d’una manera didàctica, la ciutadania es conscienciï sobre els objectius que persegueix l’acció, alhora que té la possibilitat d’accedir a diversos premis.

A través del joc es donaran a conèixer estratègies de reducció de residus que es fan al territori; es fomentaran accions sostenibles per reduir els residus; es faran públiques les tasques que es fan en aquesta matèria; i fes donaran exemples per canviar el comportament quotidià sobre consum i producció. Tenint en compte l’actual context de les mesures sanitàries, l’acció que es farà a Blanes la setmana vinent seguirà la normativa recomanacions vigents.

Completen l’acció cartells amb informació al respecte, amb exemples pràctics sobre com es poden aplicar als domicilis respectius unes correctes pràctiques de reciclatge. També s’ha editat una pancarta genèrica amb una mena de fórmula ‘matemàtica’ al·lusiva: ‘Jo reciclo + Jo sóc a Blanes= Jo Faig ReBlanes’. L’acció l’encapçala l’Àrea de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Consell Comarcal de la Selva, l’empresa Nora, l’Agència de Residus de Catalunya, Ecoembes, Ecovidrio i La Selva Recicla.

‘La Ruleta dels Envasos’: una atractiva manera de conscienciar

Blanes serà una de les cinc poblacions d’arreu de la comarca de la Selva on es farà ‘La Ruleta dels Envasos’ amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania una activitat lúdica i informativa que permeti una atractiva participació. La ruleta distribueix sis jugadors per partida, amb l’opció de guanyar un dels premis que, òbviament, també estan relacionats amb la temàtica de la ‘Setmana Europea de la Prevenció de Residus’.

Són obsequis reciclats, reciclables i recicladors: bosses fabricades amb RPET, miniglús, bosses GROGUI exclusives de la comarca, etc. L’única condició per guanyar algun obsequi és que els premis que vagin sortint a la ruleta –pintada amb diferents colors- tinguin el mateix color que l’assignat a cada jugador, i respondre una pregunta relacionada amb el reciclatge, la reutilització i la reducció de residus.

Un joc interactiu que viatjarà per tot Blanes

Per donar l’oportunitat que tota la ciutadania de Blanes hi pugui participar, ‘La Ruleta dels Envasos’ visitarà diversos barris del municipi al llarg de tota la setmana vinent. S’instal·larà tots els matins, de dilluns a divendres, a partir de les 10 i fins la 1 del migdia. Dos educadors mediambientals s’encarregaran de fer de ‘mestres de cerimònia’, fent anar la ruleta alhora que informen i aconsellen la concurrència sobre els objectius de la setmana del reciclatge de residus.

El periple de ‘La Ruleta dels Envasos’ la durà d’aquesta manera a cinc indrets diferents cada dia laborable de la setmana vinent:
Dia Lloc Barris  d’Influència Dilluns 23 Novembre Plaça 11 Setembre Mas Enlaire-Mont Ferrant Dimarts 24 Novembre Avinguda Catalunya La Plantera-Els Pins Dimecres 25 Novembre Plaça Montserrat Roig Ca la Guidó-Mas Florit Dijous 26 Novembre Parc del Poble Sahrauí Els Pavos-Mas Borell Divendres 27 Novembre Banc dels Músics Pg. de Mar Dintre Vila-El Port.

1605704619La Ruleta dels Envasos 1.jpg
1605704620La Ruleta dels Envasos 2.jpg
1605704620La Ruleta dels Envasos 4.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version