Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Calonge. El govern de Calonge i Sant Antoni proposa destinar 1.800.000€ al pla de xoc Covid19

El govern de Calonge i Sant Antoni portarà dijous a aprovació el pla de xoc per pal·liar els efectes econòmics i socials provocats per la pandèmia de la Covid19. Aquest pla recull una quarantena de mesures i permetrà mobilitzar 1.798.000€, la major concentració de recursos que ha fet mai l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per la reactivació econòmica i social. Aquestes accions aniran acompanyades de la creació de l’Oficina Covid19, que serà el punt de referència per la ciutadania i empreses per accedir als diferents ajuts i subvencions definits en el pla de xoc. Aquesta finestreta única de temes relacionats amb la Covid19 també permetrà a ciutadans i empreses rebre suport en la tramitació dels ajuts que ofereixen la resta d’administracions públiques.

El Pla de Xoc Covid19 incideix en diferents àmbits, i estableix mesures com ajuts per pagar el lloguer o la hipoteca per a persones vulnerables amb un import de fins a 750€ per família, la creació de xecs de compra per a famílies vulnerables per gastar en comerços del municipi, el servei gratuït de taxi a demanda per majors de 65 anys que tinguin necessitat d’anar al metge o a fer la compra, la rebaixa general de l’IBI d’un 1% i la taxa de vehicles d’un 30% així com bonificacions en l’IBI de fins al 80% per persones vídues, famílies vulnerables, famílies nombroses i famílies monoparentals. Entre les mesures també destaca una línia d’ajuts a les empreses i autònoms de fins a 2.000€ per la contractació de treballadors o la rebaixa de taxes com la de terrasses amb un 75% de mitjana enguany i l’any vinent. A banda dels ajuts i la rebaixa d’impostos, el pla de xoc també preveu accions per incentivar la inserció d’aturats de llarga durada, mesures de formació ocupacional i subvencions per ampliar la borsa de vivendes de lloguer assequible, la inversió de 300.000€ en projectes d’obres i jardineria per fomentar l’ocupació o la creació del Banc del Temps per fomentar la col·laboració ciutadana.

El Pla de Xoc Covid19 anirà a Ple el proper dijous, 12 de novembre, en una convocatòria extraordinària i urgent. El document estructura els ajuts en tres eixos: l’àmbit de les persones i famílies, l’àmbit de l’activitat econòmica, cultural i turística, i l’àmbit de la salut i els protocols Covid19.

El primer àmbit d’actuació del pla de xoc s’adreça a les persones i famílies i contempla un import de 951.000€. En aquest àmbit es defineixen diverses actuacions que s’agrupen en 4 blocs:

Suport econòmic al pagament de despeses de lloguer i hipoteca.

-       Es crea una línia d’ajuts al lloguer de l’habitatge habitual per a persones vulnerables que permetrà finançar fins al 50% de l’import del lloguer amb un màxim de 250€ mensuals i un topall de 3 mesos per família (750€), amb un pressupost de 75.000€.

-       Creació d’una línia ajuts pel pagament d’hipoteques de l’habitatge habitual per persones vulnerables amb el pagament de fins al 50% de la quota amb un màxim de 250€ mensuals i un màxim de 750€ per família, amb un pressupost de 75.000€.

Suport econòmic pel pagament de despeses de menjar i subministraments

-       Creació d´una partida extraordinària de 90.000€ per donar suport a les famílies vulnerables que han vist agreujada la situació per la pandèmia.

-       Creació de xecs de compra per a les famílies més desfavorides i vulnerables, per poder utilitzar exclusivament en comerços del municipi. Els xecs tindran un valor de 50 €/xec i cada família podrà rebre un màxim de 200€. Aquesta partida tindrà un import pressupostari de fins a 60.000€.

-       Desenvolupar eines de suport a la conciliació per a les famílies amb ajuts amb un import de fins a 20.000€.

-       Desenvolupar eines de suport a l’estudi assistit mitjançant ajuts amb un import de 10.000€.

Suport d’ajuda a domicili als majors de 65 anys

-       Creació d’un servei gratuït de taxi a demanda per majors de 65 anys que tinguin necessitat d’anar al metge o a fer la compra. Aquest servei estarà en vigor durant el període del Estat d’Alarma o de limitacions de mobilitat, amb un pressupost de 5.000€.

-       Augmentar el servei de suport de la neteja de la llar, rehabilitació, acompanyament a les entitats financeres i petites cures i atenció psicològica per a majors de 65 anys. Aquesta acció tindrà un pressupost de 15.000€.

Reduccions i bonificacions d’impostos

-       Bonificacions en el IBI per persones vídues a través de subvencions amb un pressupost total de 5.000€.

-       Reducció general de la quota de IBI en un 1% per import de 110.000€.

-       Creació de línies de subvencions de l’IBI, escombraries i SOREA per famílies necessitades, amb un pressupost de 75.000€.

-       Increment dels percentatges de bonificació de l’IBI per famílies nombroses i famílies monoparentals amb un augment de la dotació de la subvenció fins a 40.000€.

-       Reducció d’un 30% de l’Impost de Vehicles fins 15.99 cavalls fiscals amb un pressupost de 140.000€.

-       Creació d’una nova subvenció per bonificar l’IBI per la cessió de pisos en format de lloguer assequible amb un import de 5.000€.

-       Creació d’una nova subvenció per rehabilitació d’habitatges buits per la cessió de pisos de lloguer assequible amb un import de 30.000€.

Augment de les polítiques actives d’ocupació i formació.

-       Creació d’un Pla Ocupacional per a persones aturades de llarga durada per facilitar la seva inserció laboral. 75.000 €.

-       Augment del personal del Club de la Feina i del Campus d’Ocupació Juvenil per donar suport a empreses i desocupats amb un pressupost de 15.000€.

-       Reforçar el servei de suport d’àpats a domicili principalment per a la gent gran i per a persones amb mobilitat reduïda

-       Desenvolupar contractes reservats amb empreses d’inserció per fomentar l’ocupació de persones aturades de llarga durada dels sector de la construcció, neteja i dependència, amb un import de 80.000€.

-       Desenvolupar tallers de formació en economia verda i circular per promoure el desenvolupament, transformació i capacitació professional amb un import de 6.000€.

-       Crear el Banc del Temps per fomentar la col·laboració ciutadana i el suport transversal amb un import de 10.000€.

ACTIVITAT ECONÒMICA, CULTURAL I TURÍSTICA

Aquest segon eix del pla de xoc s’adreça a donar suport a comerços, pimes, autònoms i empreses, i les diferents mesures s’estructuren en accions per garantir i promocionar l’activitat econòmica, el foment de l’ocupació, l’emprenedoria i l’economia social i solidària i la reducció i bonificació d’impostos.

Garantir i promocionar l’activitat econòmica

-       Creació d’un servei de suport a empresaris, comerços i autònoms per tramitar els ajuts i moratòries d’impostos i cotitzacions socials, les moratòries hipotecàries, les reduccions en els mínims contractuals de subministres, i els ajuts/subvencions tant estatals com autonòmics. Suport i assessorament en l’obtenció dels programes de finançament de liquiditat tant del Instituto de Crédito Oficial com de l’Institut Català de Finances. Aquesta acció tindrà un pressupost de 20.000€.

-       Campanya promocional del municipi per aglutinar sobre el mateix concepte la captació de turistes i visitants, amb un pressupost de 40.000€.

-       Creació d’una Plataforma ECommerç per articular i promocionar la venda online de productes i serveis Km0, amb un pressupost de 15.000€.

-       Donar suport al sector de restauració, càmpings, apartaments turístics i hoteler per desenvolupar eines de promoció i captació de turistes i visitants mitjançant eines de suport telemàtic i accions de promoció turística, amb un pressupost de 15.000€.

-       Assignar un import màxim de 300.000€ del capítol d’inversions amb la creació de la partida “Foment Promoció Econòmica, Ocupació i Fase de Reconstrucció Covid 19”. Aquest import es destinarà al desenvolupament de projecte d’obres i jardineria que fomentin la promoció econòmica i ocupacional al municipi.

-       Incentivar la promoció de serveis turístics vinculats amb la salut i la vida sana. Pressupost: 100.000€.

-       Desenvolupar bons per la transformació digital d’empreses i autònoms amb un pressupost de 10.000€.

-       Creació del Cercle d’Empreses Socialment Responsables de Calonge i Sant Antoni.

-       Redissenyar les activitats culturals amb protocols Covid per establir una agenda continuada d’activitats, amb un pressupost de 6.000€.

-       Creació d’una agenda d’activitats culturals, comercials, esportives i turístiques amb caràcter mensual, amb un pressupost de 6.000€

Foment de l´ocupació, emprenedoria i Economia Social i Solidaria

-       Creació d’una línia d’ajuts a comerços, microempreses i autònoms. Aquesta línia serà de 2.000€ per empresa, comerç i/o autònom. Per acollir-s’hi s’haurà d’acreditar una facturació màxima anual de 250.000€, estar domiciliada o tenir un centre de treball a Calonge i Sant Antoni, acreditar la contractació de com a mínim un treballador/a mitjançant qualsevol Programa d´Inserció del Club de la Feina i/o el Campus Ocupació Juvenil, estar al corrent de pagament amb Hisenda i la Seguretat Social i acreditar el manteniment del personal contractat des del període de finalització de l’Estat d´Alarma fins a 31 de Desembre de 2020 respecte al mateix període de l’any anterior. Aquesta partida tindrà un pressupost de 150.000€.

-       Desenvolupar un programa de polítiques actives per reforçar el comerç i la restauració. Aquest programa no tan sols serà de promoció genèrica del teixit comercial i de restauració sinó també d’ajuts a l’associacionisme i l’economia social per desenvolupar programes de millora tecnològica i de promoció, treball en xarxa i promoció online. Aquesta partida tindrà un import pressupostari de 15.000€.

-       Augmentar la dotació en formació ocupacional i per empreses en el àmbit de les noves tecnologies. Desenvolupar Webinars gratuïts per desocupats i empreses, per import de 3.000€.

-       Creació d’ajuts al desenvolupament de cooperatives de treball amb un pressupost de 3.000€.

-       Fomentar la Incubadora TIC per retenir i capturar el talent, amb un pressupost de 30.000€

-       Creació d’ajuts per promoure l’ocupació de locals buits. 10.000€.

Reduccions i bonificacions d’impostos

-       Bonificació del 95% de la taxa de guals i espais reservat per a comerços, restaurants, hotels i càmpings. Import de 10.000€.

-       Reducció de la taxa d’ocupació via publica que impliquin una rebaixa mitjana del 75% en el 2020 i el 2021. Pressupost de 85.000€.

-       Respecte als concursos públics pendents de licitar i els que estan en vigor de prestacions de serveis a platges, establir l’ampliació de les contractacions en un any i ampliar també les contractacions un any amb els adjudicataris que tenen una moratòria per poder iniciar les seves activitats degut al Covid 19.

ÀMBIT DE LA SALUT I PROTOCOLS COVID 19

-       Confeccionar els protocols pel desenvolupament d’activitats d’oci, esportives o culturals, tant les promogudes per l’Ajuntament com per les diferents entitats o associacions del municipi. Amb un import de 4.000€.

-       Creació de l’Agent de Salut per fer els seguiment i aplicació dels diferents protocols Covid19 en les activitats, actes i espais municipals. Import de 25.000€.

-       Creació de la Taula de Salut Municipal integrada per professionals de la salut, tècnics municipals i responsables polítics per definir les accions i polítiques durant el període de pandèmia.

1605093925Govern 2020.jpg


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409