Canal Ajuntament

Girona. L’Ajuntament de Girona renova el conveni amb la Federació Espanyola de Begudes Espirituoses

Es porten a terme dues actuacions a la ciutat que fomenten la responsabilitat en el consum d’alcohol: el taller educatiu “Adolescència i alcohol” i la campanya “Noc-turnos”

L’Ajuntament de Girona ha renovat el conveni de col·laboració amb la Federació Espanyola de Begudes Espirituoses (FEBE). L’objecte d’aquest conveni, que es va signar el 2004, és aconseguir un consum responsable de begudes alcohòliques i, tant l’Ajuntament com la FEBE, porten a terme un seguit d’actuacions per contribuir a l’educació en el consum responsable de begudes alcohòliques amb l’objectiu de coordinar esforços i col·laborar.

En relació amb aquest conveni, les principals accions a desenvolupar s’estenen a les àrees de prevenció del consum de begudes alcohòliques en col·lectius de risc i al foment de la responsabilitat en el consum de begudes alcohòliques. Es porten a terme principalment dues actuacions que fomenten la responsabilitat en el consum d’alcohol: el taller educatiu “Adolescència i alcohol”, adreçat sobretot als grups de 3r d’ESO, i la campanya “Noc-turnos”.

Durant el curs 2011-2012, s’ha ofert el taller “Adolescència i alcohol” a través dels recursos educatius municipals i hi han participat un total de 903 alumnes de vuit centres diferents i també dos grups de pares i mares de l’Institut Santa Eugènia i del col·legi Les Alzines.

La campanya “Noc-turnos” s’organitza des del 2006 per fomentar la pràctica del conductor alternatiu (aquell que condueix i no beu) entre els grups de joves que surten de nit. La campanya consisteix a establir diversos estands en zones d’oci de la ciutat, on els participants poden realitzar controls d’alcoholèmia que es van registrant en el seu “passaport”. El mes de juny d’aquest any es van repartir 180 “passaports”, a través dels estands ubicats a les veles de la Devesa i a davant de l’edifici de Correus.

 

Nota: Us enviem, adjunta, una fotografia de la signatura del conveni entre l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director executiu de la FEBE, Bosco Torremocha.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version