Canal Ajuntament

Celrà. L’alcalde de Celrà visita diferents municipis del nord d’Itàlia per interesar-se pel sistema de recollida porta a porta

L’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va visitar diferents municipis del nord d’Itàlia on tenen implantat el model de recollida selectiva porta a porta. Va viatjar acompanyat de diferents alcaldes del principat de Catalunya i un representant de l’Agència de Residus de Catalunya.

 

La comitiva va visitar la planta de compostatge Trevignano de Contarina, va reunir-se amb representants del Consorci Priula/Contarina, una visita de camp al municipi d’Arco on es realitza la recollida porta a porta i una visita de camp a alguns municipis del Consorci Priula/Contarina.

 

L’Objectiu d’aquesta visita és estudiar la possibilitat d’implementar properament al municipi de Celrà aquest sistema de recollida. L’alcalde va poder veure el seu funcionament i reunir-se amb gestors i polític italians per valorar el funcionament i el cost del servei.

 

Aquest nou sistema seria pioner a les comarques gironines, doncs cada cubell portarà un xip per controlar així que es faci correctament i tenir unes dades perfecte del funcionament del sistema.

 

L’Ajuntament de Celrà està treballant decididament per portar a terme el porta a porta al municipi de Celrà a mitjans del 2013. L’alcalde ha valorat molt positivament la visita, refermant així el compromís mediambiental d’aquest govern, alhora que aquest nou sistema pot incrementar el número de treballadors/es sense en cap cas incrementar el cost als veïns/es del municipi.

 

També cal destacar que amb aquest model, l’equip de govern pensa que podem passar del 28% de reciclatge actual a entre un 70/80% amb el model de recollida porta a porta.

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version