Canal Ajuntament

Girona. L’alcalde de Girona inaugura el curs del Diploma en Música Avançada i So de l’EUMES

Aquest any s’han cobert les 30 places disponibles i ja hi ha llista d’espera per al curs vinent

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va inaugurar i va assistir ahir a la tarda a la primera classe del curs de l’Escola de Música Avançada i So (EUMES), que està ubicada a l’Espai Marfà. L’Escola ha cobert les 30 places del Diploma en Música Avançada i So que estaven disponibles en aquesta primera edició i té reserves per a l’any vinent d’alumnes provinents de diferents indrets de Catalunya, Espanya, França i Itàlia, fet que demostra que es tracta d’un tipus d’estudis que mancaven a Catalunya i que és una disciplina que serà emergent en els propers anys.

L’EUMES és una escola formada per un grup de professionals del sector musical i audiovisual. Es tracta d'uns estudis de tres anys amb un quart any d'especialització on s'hi engloben tant coneixements tècnics com artístics, que desenvolupen una oferta formativa amb l'objectiu principal de portar les disciplines de música i so a un altre nivell. Aquest títol incorpora tot el necessari per a formar a persones preparades per dominar les noves tecnologies.

Recentment, l’EUMES va signar un conveni amb la Universitat Oberta de Catalunya per crear un títol universitari propi en l’àmbit de la música avançada i el so, amb la intenció d'augmentar la oferta d’aquest disciplina, conscients de l’existència d’una professió emergent i que cada cop té més demanda. L’alcalde de Girona ja va ressaltar en aquell moment que es tracta d’un projecte que “ja acredita l’èxit” i que permet que “Girona sigui la capital d’aquests estudis”. L’Escola també treballa estretament en col·laboració amb l’Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia (ERAM).

Aquesta escola s'ha encarregat d'incorporar al seu calendari d'estudis tota una sèrie de trobades i master classes amb alguns dels artistes i professionals més prestigiosos del sector: Darren Price (Underworld), Phil Hartnoll (Orbital), diversos artistes de Flaix FM, David Amo i Julio Navas (Fresco Records), Oliver i Les Schmidtz d’Amnesia, diversos artistes del grup Row14 / Florida 135, Dosem o Void Camp.

Podeu consultar més informació a la web d’Eumes: www.eumes.cat   

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version