Canal Ajuntament

Blanes. La Generalitat concedeix la ‘Medalla de l’Esport’ a Josep Pérez ‘Saraco’, expresident del Club de Bàsquet Blanes

La Representació Territorial de la Generalitat a comarques gironines en matèria esportiva ha concedit la ‘Medalla de l’Esport’ a Josep Pérez Miralpeix, més conegut a la vila pel sobrenom de ‘Saraco’. Ha estat fins aquesta passada temporada (2003-2020) president d’una de les entitats esportives més actives del municipi: el Club de Bàsquet Blanes, i culminarà una trajectòria farcida d’encerts esportius però, sobretot, marcada per la bonhomia d’en ‘Saraco’, que transcendeix l’àmbit esportiu.

L’acte de lliurament tindrà lloc a finals del proper mes de novembre a l’Auditori de Girona, i comptarà amb l’assistència de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i del regidor d’Esports, Pere Lopera. La cerimònia l’encapçalarà el secretari general de l’Esport de la Generalitat a Catalunya, Gerard Figueras, acompanyat del representant territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols, així com del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vilà, entre d’altres.

Tota una vida lligada al Club de Bàsquet Blanes

Josep Pérez ‘Saraco’ va començar a jugar a l’entitat que llavors s’anomenava ‘Club Bàsquet Blanes 58’ en la categoria mini, i als 11 anys va pujar a l’equip infantil que entrenava Amadeu Bota. Amb 15 anys, ja com a juvenil, després d’haver perdut un partit contra el Barça, el FC Barcelona li va oferir anar a jugar al seu equip. Malgrat sentir-se molt honrat per l’oferiment, Josep Pérez va preferir quedar-se a Blanes, on hi tenia els seus amics i s’hi sentia a gust.

Més endavant, va compaginar els seus estudis a Barcelona i la prestació del servei militar obligatori amb el seu compromís esportiu envers el primer equip del Club de Bàsquet Blanes, on va continuar jugant encara durant moltes temporades. Més concretament, ho va fer fins fa 31 anys, és adir: fins al 1989, quan va penjar la samarreta, però no pas la seva afició al basquetbol.

L’afició del seu fill Xavier pel bàsquet el va fer tornar a engrescar-se l’any 2003, quan va ser escollit president del Club de Bàsquet Blanes. Des de l’entitat esportiva remarquen que l’experiència de Josep Pérez ‘Saraco’ forma part de la història del club i, no cal dir-ho, han celebrat especialment que el govern català hagi escollit al seu expresident per rebre aquest reconeixement en la que serà ja la 40ena edició dels guardons.  


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version