Canal Ajuntament

Girona. Girona acollirà el 60è Rally Costa Brava els dies 12 i 13 d’octubre

El nucli de la cursa serà a l’espai de la Copa de la ciutat

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé; el tinent d’alcalde i regidor de l’Àrea d’Economia i Empresa de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Jordi Orobitg; el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, i el president de RallyClassics, Àlex Romaní, han presentat aquest matí la 60a edició del Rally Costa Brava, que tindrà lloc a Girona els propers 12 i 13 d’octubre. Aquesta prova, puntuable per als campionats d’Europa, d’Espanya i de Catalunya de ral·lis de regularitat, és el ral·li més antic de l’Estat espanyol.

El nucli de la cursa serà a la zona de la Copa de la ciutat (el parc d’assistència i la zona de reagrupament serà a l’esplanada de la Copa i amb la sortida de la cursa el dia 13 es farà des dels aparcaments de la Copa). El village s’ubicarà a la plaça de la Independència. L’alcalde de Girona ha remarcat que la celebració d’aquest ral·li ha estat possible gràcies a “una suma de complicitats” que han permès “mantenir una tradició, generar afició i preservar aquest patrimoni, salvaguardant-lo i sabent-lo jugar en aquest nou context”. Carles Puigdemont ha destacat també que aquesta és una iniciativa més de les que s’estan portant a terme amb diferents municipis de la demarcació de Girona i que demostren la “voluntat de diàleg de Girona, com a capital, amb el conjunt de les comarques gironines”. Per últim, l’alcalde ha subratllat que la celebració d’aquest ral·li a la ciutat és una “oportunitat” per Girona, així com pels aficionats al motor i pel sector turisme i serveis, que es veuran “beneficiats per un espectacle que val la pena de ser viscut”.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha posat èmfasi en la importància d’aquesta 60a edició d’un ral·li que “beneficiarà a la promoció econòmica i al coneixement de les comarques gironines” a través d’un esdeveniment relacionat amb el món de l’esport que “per a nosaltres és cabdal”. El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha agraït a les institucions l’esforç que han fet perquè el ral·li continués malgrat el canvi de seu. Per la seva part, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lloret, Jordi Orobitg, ha ressaltat la rellevància d’aconseguir portar a terme el ral·li amb la col·laboració de diferents organismes en una “època de sinergies i d’optimització de recursos”. Finalment, el president de RallyClassics, Àlex Romaní, ha mostrat el seu agraïment també a totes les institucions per fer el “miracle” de mantenir viu aquest ral·li.

Dues etapes: 135 km per carretera tancada al trànsit

Aquesta edició del ral·li es repartirà en dues etapes, que tindran un recorregit de 135’14 km tancats al trànsit. La primera jornada tindrà lloc el divendres 12 d’octubre i tindrà la sortida oficial des de Lloret de Mar, que històricament ha estat el centre neuràlgic de la prova, a les 18 h. A continuació, els participants passaran pel parc d’assistència de la Devesa de Girona i realitzaran dues vegades consecutives dos trams: Els Àngels i Santa Pellaia. Està previst que la jornada acabi, per al primer participant, a les 0.45 h (ja del dissabte 13 d’octubre), després de 54’06 km de proves especials.

El dissabte 13 d’octubre, el ral·li sortirà des del podi ubicat a la Copa a les 10 h i es portaran a terme els trams de Les Serres, el Circuit de Sils, Cladells i Osor. El final de la prova està previst a Girona a les 18.45 h, després de 135’14 km disputats (sempre en carretera tancada al trànsit).


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version