Canal Ajuntament

Girona. L’Ajuntament de Girona presenta el llibre “El govern de la ciutat (II). De la Guerra del Francès a la fi del franquisme”

·         Es presentarà aquest vespre (19.30 h) al Saló de Plens del consistori

·         Es tracta del setè títol de la col·lecció “Conferències a l’Arxiu Municipal”


L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, presentarà aquest vespre (19.30 h), el llibre El govern de la ciutat (II). De la Guerra del Francès a la fi del franquisme, setè títol de la col·lecció “Conferències a l’Arxiu Municipal”. A l’acte, que tindrà lloc al Saló de Plens del consistori, hi assistiran també el cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l’Ajuntament, Joan Boadas, i el catedràtic d’Història Moderna de la Universitat de Girona, Xavier Torres, que ha escrit la introducció del llibre. Aquesta publicació és una continuació de l’edició anterior, també de conferències a l’Arxiu, corresponent al 2011 i sisè volum de la col·lecció, titulada El govern de la ciutat (I). De la Gerunda romana (segle I aC) a la Girona borbònica (segle XVIII).

El llibre recull les conferències següents (pronunciades a l’Arxiu els mesos d’abril i maig del 2012): “Documents de govern: de la Guerra del Francès a la fi del franquisme”, d’Anna Gironella, Lluís-Esteve Casellas i Joan Boadas; “El Govern de Girona durant la Guerra del Francès (1808-1814). Un estat de la qüestió”, de Genís Barnosell; “El municipi liberal”, de Mònica Bosch; “Revolució, Restauració i dictadura (1868-1931)”, de Lluís Maria de Puig; “De la ‘Girona morta’ a la ‘Girona nova’”, de Joaquim Nadal, i “El govern de la ciutat durant el franquisme”, de Josep Clara.    

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version