Canal Ajuntament

Blanes. L’Ajuntament de Blanes inverteix més de 800.000€ a millorar la recollida d’aigües pluvials

Els treballs, que està executant l’empresa mixta Aigües de Blanes, s’estan fent al barri de la Plantera i han començat aquest setembre. Les obres tenen per objectiu fer la instal·lació de la xarxa de recollida d’aigües pluvials a una zona del barri de la Plantera. Més concretament, es tracta de l’àmbit comprès entre els carrers Pablo Neruda i Josep Carner, l’avinguda d’Extremadura i el carrer Astúries, incloent la plaça Càceres i vials adjacents. 

 

Els treballs es van començar a executar la setmana passada i compten amb un pressupost de 816.808,42 €. D’aquesta quantitat, 350.000 € es financen amb una subvenció del Consorci de la Costa Brava, a través del Pla d’Inversions Complementàries del Cicle de l’Aigua i la resta amb la taxa de clavegueram ordinària a través de la partida amb què compta l’empresa adjudicatària per fer millores a la xarxa. En aquest sentit, doncs, no hi ha quota de contribucions especials que vagin a càrrec dels veïns.

Segons el regidor d’Urbanisme i Obra Pública de l’Ajuntament de Blanes, Miquel Lupiáñez, els treballs que s’han iniciat serviran per donar solució a una zona que durant els darrers anys ha estat patint inundacions i causant problemes principalment en garatges i baixos d’habitatges. Per aquest motiu, Lupiáñez ha remarcat: “És una bona notícia per als veïns d’aquest barri, perquè és una reivindicació històrica de l’Associació de Veïns. Nosaltres, com administració, hem de dotar aquella zona amb les millors condicions de serveis. Un d’ells és la recollida d’aigües pluvials i evitar que es formin basses a la calçada”.

L’empresa Aigües de Blanes s’encarrega de fer les obres, que compten amb un termini d’execució d’uns cinc mesos i, per tant, amb la previsió que puguin estar enllestides a principis de l’any vinent. El projecte consisteix principalment a obrir rases on s’instal·laran les canonades per fer la conducció de les aigües pluvials, així com la dotació dels corresponents embornals. Posteriorment, es taparan les rases amb una capa de quitrà calent. 

L’empresa de capital mixt Aigües de Blanes (51% de l’Ajuntament de Blanes i 49% de Girona S.A.) està realitzant els treballs amb recursos propis i no s’espera que les obres causin excessius problemes de convivència als veïns. Tampoc es preveu que l’execució d’aquestes millores es puguin complicar amb les precipitacions que previsiblement podran caure properament, quan arribi la tardor.

El regidor d’Urbanisme i Obra Pública també ha avançat que quedarà per una següent fase millorar la recollida d’aigües pluvials a la plaça Badajoz i carrers adjacents –l’indret també està situat al barri de La Plantera, a tocar de l’avinguda d’Europa-, uns treballs que poden esperar perquè aquesta zona ja està dotada d’embornals.

Per últim, Miquel Lupiáñez ha remarcat que un mal costum que tenen alguns veïns d’aquesta zona d’utilitzar tubs o rampes que instal·len a la vorada de les voreres per accedir als aparcaments privats amb els vehicles. Això dificulta la recollida d’aigües pluvials, ja que es converteixen en obstacles per a la circulació de l’aigua i perjudica els vianants que van per la vorera, ja que provoca basses insalvables. Per aquest motiu, el regidor d’Urbanisme i Obra Pública ha fet una crida a la responsabilitat d’aquests veïns perquè, en lloc de perpetuar aquesta pràctica, facin el què és correcte quan es té un gual: rebaixar la vorera, en lloc d’optar per solucions potser menys costoses però incorrectes. 

 

 

Per a més informació :

Eva Palau – 608 880 002 i 654 725 106 

Adjuntem imatges dels treballs que s’estan fent al barri de La Plantera. Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version