Canal Ajuntament

Roses. Incendis i Coriolà, propostes destacades del Teatre Municipal de Roses per a aquesta tardor

Ahir al matí va tenir lloc la presentació de la programació del Teatre Municipal de Roses per a aquesta temporada de tardor. Les representacions d’Incendis i Coriolà, centren un programa que arriba després de l’espectacular augment de taquilla assolit al TMR durant el primer semestre de l’any.

Tot i que la idea inicial de l’Àrea de Cultura de Roses per a aquest any 2012 era la de concentrar l’oferta teatral durant la temporada de primavera, l’èxit de taquilla assolit durant la passada temporada i la clara tendència a la fidelització experimentada per part del públic rosinc i de l’entorn del municipi, han provocat la incorporació de noves propostes teatrals per a aquest darrer trimestre de l’any.
És el cas d’Incendis, que arribarà a l’escenari rosinc el 28 d’octubre avalada per un gran èxit de públic. Obra de Wajdi Mouawad, autor que trasllada a l’escena les seves obsessions (el desarrelament, la guerra, l’exili), està protagonitzada per Clara Segura i Julio Manrique i dirigida per Oriol Broggi. El 25 de novembre arribarà el torn de Coriolà, adaptació de William Shakespeare a càrrec d’Àlex Rigola, que també dirigeix l’obra.
Com a novetat, les representacions teatrals passen de programar-se les nits de divendres o dissabtes, a les tardes de diumenge (19 h), mentre que el preu de les entrades es manté en 15 €, passant a assolir el propi consistori la recent pujada de l’IVA.
Les dades recollides durant el primer semestre de l’any han marcat un important increment en la venda d’entrades de les funcions programades a Roses, arribant-se a comptabilitzar de gener a juny fins a 1.567 entrades venudes, front a les 653 entrades que es van vendre durant el mateix període de l’any 2011. Les diferents representacions han comptat amb una mitjana de 200 espectadors (50 de mitjana durant 2011), mentre que les propostes 30/40 Livingstone, amb Sergi López, i Operetta, van assolir plens absoluts. Pel que fa a la procedència del públic, es produeix un equilibri entre espectadors rosincs i els provinents d’altres municipis de l’entorn.
Pel que fa a altres propostes desenvolupades al TMR durant el primer semestre de l’any, com la del cicle “Moments Musicals”, aquesta va assolir 300 espectadors. Es dóna el cas que aquest públic està integrat majoritàriament per estrangers amb segona residència a Roses, motiu pel qual l’Àrea de Cultura estudia ara noves vies per aconseguir captar també al públic local i comarcal.
El Teatre Infantil programat per l’entitat rosinca Optimist, amb prop de 800 espectadors, és una de les propostes ja plenament consolidada al municipi i referent en tota la comarca. Durant aquesta temporada portarà a Roses les representacions “El príncep feliç”, “El món d’Irene” i “Clic!”.
Per primer cop, i responent a la voluntat municipal per donar suport a nous formats i ampliar l’oferta cultural del municipi, es programa el I Festival de Flamenc a Roses, organitzat per Gobelin Projectes i que tindrà lloc el proper dissabte, 22 de setembre.
D’altra banda, l’equipament continua donant suport a les entitats del municipi que, molt especialment durant aquests darrers mesos de l’any, fan ús de les instal•lacions del Teatre, com és el cas del festival benèfic organitzat per l’Associació d’Amics de Guinea Conakry o el concert amb la cantant Nina i l’Ensemble de l’Orquestra de Cadaqués organitzat per la Fundació Roses Contra el Càncer. El Grup de Teatre de Roses, per la seva banda, representarà els seus tradicionals Pastorets, els dies 23, 26 i 30 de desembre.

Programa Complet 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version