Canal Ajuntament

Vilobí d'Onyar. Els pagesos de Vilobí es converteixen en actors per promocionar la 1a edició de la Fira de la Llet

Un vídeo gravat íntegrament a les granges del municipi ajudarà a conèixer el dia a dia de la vida al camp i a les granges. El vídeo Això és la llet es presentarà en el marc de la primera edició de la Fira de la Llet, que es celebrarà els dies 20 i 21 d’octubre a Vilobí 


Els pagesos del municipi de Vilobí d’Onyar s’han convertit en els actors principals d’un vídeo, que s’ha editat amb motiu de la primera edició de la Fira de la Llet, que se celebrarà els dies 20 i 21 d’octubre i que porta per títol Això és la llet. 

Coincidint amb la cloenda d’aquest curtmetratge vinculat al món lleter, que inclou un total de 12 capítols de 150 segons cadascun, el passat dissabte 15 de setembre la plaça Nova de Vilobí es va convertir en el centre neuràlgic de la finalització d’aquest vídeo que es presentarà en el marc de la Fira. Un bon nombre de veïns i veïnes es van apropar a la plaça Nova per convertir-se en actors d’aquest curtmetratge que té com a objectiu principal donar a conèixer el sector lleter i ramader.

Aquest vídeo, que s’ha gravat a les diverses granges del municipi, pretén ser una eina pedagògica per explicar d’on prové la llet i explicar-ho a aquelles persones que desconeixen aquest sector. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica i un dels impulsors d’aquesta Fira , Joan Viñolas , ha destacat que “aquest material explica d’una forma molt senzilla d’on surt la llet”. Tal com ha assegurat Viñolas, en l’actualitat hi ha molts nens i nenes i també adults que desconeixen el món agrícola i ramader. Per això, ha continuat, vàrem creure oportú realitzar un treball d’aquestes característiques i poder-lo presentar en el marc d’aquesta primera edició de la Fira de la Llet.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Viñolas, també ha explicat que tant els actors principals, en Marc Pujol Busquets i la Laia Giménez, com els quatre músics que han fet la banda sonora i la resta d’actors -que són els pagesos de les 12 granges-, així com també els veterinaris i altres persones que viuen el dia a dia del camp són del municipi de Vilobí d’Onyar.

L’argument d’aquest vídeo és molt senzill ja que se centra amb dos germans en Marc i la Laia que viuen a la ciutat i volen anar a esperar els seus pares a l'aeroport de Vilobí d’Onyar. Quan arriben a l’aeroport s’adonen que els seus pares tenen prevista la tornada per a aquest dia i això fa que es quedin a dormir a Vilobí. L’estada en aquest municipi selvatà els hi permetrà conèixer tot el procés de la llet, fins a descobrir, al final de la pel·lícula, quin és el secret de la llet.

 

Primera edició de la Fira de la Llet

La primera edició de la Fira de la Llet se celebrarà a Vilobí d’Onyar, coincidint amb el cap de setmana de la Fira de Sant Galderic, els dies 20 i 21 d’octubre. Durant dos dies, el municipi acollirà prop d’una cinquantena d’activitats dedicades a conèixer de més a prop el sector lleter d’aquesta població.

El regidor de Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar, Joan Viñolas, ha avançat algunes de les activitats que s’hi ha programat entre les que destaquen el concurs de munyir a mà, exhibició de munyir amb cantina, una caminada popular per a les granges del municipi, la projecció del documental Això és la llet, el primer reconeixement al mèrit del sector lleter, entre moltes altres activitats. 

En els propers dies, Joan Viñolas ha assenyalat que ja es donarà a conèixer tota la programació oficial d’aquesta Fira, que es preveu que congregui visitants d’arreu de la demarcació de Girona i de la resta de Catalunya.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
  
 
 
Foto: Ajuntament de Vilobí d'Onyar

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version