Canal Ajuntament

Llagostera. Llagostera recupera el dia 12 d’octubre per celebrar la Fira del Bolet

Una de les novetats és la recreació d’un bosc a l’interior de la Sala de Plens de l’Ajuntament

Les activitats començaran el dia anterior amb un concurs de caçar bolets, el lliurament de premis, un showcooking de cuina asiàtica amb productes de proximitat i un tastet gastronòmic de bolets

El proper 12 d’octubre, Llagostera celebrarà la dissetena edició de la Fira del Bolet. 

"Amb la recuperació del dia 12 d’octubre, l’Ajuntament ha atès les demandes fetes pels botiguers i restaurants del municipi, en considerar que el dia 12 és el millor dia per celebrar la fira del Bolet", tal i com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz.  

Tot i que el gruix de les activitats de la Fira del Bolet de Llagostera tindrà lloc durant tot el dia 12, la programació s'iniciarà el dia anterior  amb el Concurs de Caçar de Bolets (8:00h), el Duet de Showcooking a càrrec dels cuiners Martí Rosàs del Restaurant Ca la Maria i Sergi Ortiz de l’Antic Forn de Cervera, que oferiran una demostració de cuina asiàtica amb productes ecològics i de proximitat (19:30h), el lliurament de premis Bolet 2019 (21h) i el Tastet Gastronòmic del Bolet al Casino Llagosterenc (21:30h).

Fira i mercat del bolet tot el dia al nucli antic 

Dissabte 12 d’octubre durant tot el dia, el nucli antic de Llagostera es convertirà en un mercat ambientat a principis del segle passat amb parades, activitats, demostracions d'oficis, tallers exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

Un centenar de parades oferiran productes i degustacions pels carrers i places del nucli antic on també s’hi durant a terme diverses activitats.

A diferència d’anys anteriors no hi haurà parades amb animals.

Una de les novetats d’enguany serà la recreació d’un bosc a l’interior de la Sala de Plens que acollirà una exposició de bolets naturals, gràcies a les entitats Llagostera en Flor, el Grup Excursionista Bell-Matí i la Cooperativa Idària.  

Campanya gastronòmica

De l’11 d’octubre al 10 de novembre, l’Associació de Restaurants de Llagostera participa a la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet on un total de 9restaurants ofereixen menús amb el Bolet com a principal ingredient.

Els restaurants que hi participen són: Els Tinars, Ca la Maria, Mas Roure, Can Cassoles, El Carril, Ca l'Artau, Cal Degollat, la Taverna d'en Pou i Can Bufí. Els preus dels menús oscil·len entre els 25 i els 70 euros.

La Cuina del Bolet s'emmarca i complementa la programació i oferta gastronòmica de la Fira del Bolet. 

Sobre la Fira del Bolet

La Fira del Bolet està organitzada per l'Àrea de Promoció Local de l'Ajuntament de Llagostera, amb la col·laboració de bona part de les entitats del municipi i l'Associació de Restaurants de Llagostera que, de l’11 d'octubre a l’10 de novembre, oferiran menús dins la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet.

La Fira del Bolet de Llagostera és pionera a la zona i es recolza en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades entre els massissos de les Gavarres i l'Ardenya.

La Fira va néixer a Llagostera l'any 2003 amb la vocació d'instaurar-se com a fira anual  per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l'exterior. Aquest objectiu s'ha assolit amb els més de 15.000 visitants que cada any visiten la fira.

Podeu consultar la programació des de www.visitallagostera.cat 

Premi Ou de Reig

El mossèn Enric Plantés, l'exalcalde Fermí Santamaria, les Puntaires de Llagostera, l’Assemblea Local Catalana contra el càncer, l’Associació per a la Recuperació Històrica de Llagostera, Càrites Llagostera, l’Associació d’Amics del Paratge del Mas Roig, els Amics del Teatre de Llagostera i l’Associació Astronòmica de Girona són els nominats a rebre el premi Ou de Reig 2019. 

Les votacions poden fer-se des de llagostera.cat fins al divendres 11 d’octubre a les 18 hores.

El guanyador es donarà a conèixer el mateix dia 11 d’octubre a les 21 hores. 

 


157061637714102018-_DSC6828.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version