Canal Ajuntament

Blanes. Blanes acull el primer Consell d’Administració de l’empresa de neteja Nora des que és pública al 100%

Aquest matí ha tingut lloc a la seu de l’empresa de neteja i recollida de residus Nora un Consell d’Administració i una Junta General d’Accionistes que ha marcat un moment històric. Ha estat la primera sessió que s’ha fet a Blanes d’ençà que l’empresa és 100% de capital públic, sense cap soci privat. D’aquesta manera, l’empresa ara està representada únicament per l’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva.

Les dues sessions d’avui al matí les han encapçalat els dos membres de la Junta General: el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, en representació del consistori blanenc. Fins que l’empresa no va ser 100% pública, havia estat integrada en un 50% pel Consell Comarcal, un 40% per l’empresa privada CESPA S.A., i un 10% per l’Ajuntament de Blanes.

Actualment el Consell Comarcal de la Selva té un 83’35% i l’Ajuntament de Blanes un 16’65%. El darrer Consell d’Administració de Nora va tenir lloc el 23 de juliol passat, quan encara hi havia el soci privat. Per això, a la Junta General hi ha dos únics representants dels dos ens públics, i al Consell d’Administració 7 membres, dels quals 5 (inclòs el seu president) són del Consell Comarcal de la Selva i 2 de l’Ajuntament de Blanes.

Nova etapa de l’empresa Nora 100% pública

Ara que Nora ha passat a ser 100% pública, amb la sortida del soci privat, i en base al control de la despesa basada en els costos de les actuacions efectivament prestades, s’ha iniciat un camí per a una gestió de la societat amb major transparència i eficiència. En aquesta nova etapa s’ha nomenat Víctor Torneró com a nou gerent de Nora. El nou gerent estava present com a directiu de l’empresa des dels inicis, al 2010, i té la capacitat i experiència necessàries.

Un dels temes que s’ha tractat al Consell d’Administració d’aquest dijous és el PAIF, és a dir: el Pla d’Actuacions, Inversions i Finançaments pel 2020. En aquest sentit, la societat confia plenament en què la nova gestió de Nora aconseguirà assolir els objectius de transparència i eficiència que han de caracteritzar sobretot les empreses públiques.

Al passar a ser una empresa pública, a partir d’ara Nora s’estalviarà la retribució del soci privat. Per això, els Ajuntaments paguen a l’empresa estrictament els costos comprovats del servei que reben, més un percentatge inferior al 2% per dotar reserves que enforteixin l’economia de la societat i permetin fer inversions amb fons propis, sense pagar despeses financeres. Actualment Nora dóna servei a un total de 20 municipis d’arreu de la comarca de la Selva, i Blanes és el client majoritari, que aporta el major volum de negoci. En aquest darrer any, el 20è municipi que s’ha incorporat com a client ha estat Tossa de Mar.

Tot just ara fa un any, l’octubre de 2018, la societat va iniciar el procés de separació del soci privat CESPA, que va finalitzar el juliol d’aquest 2019 gràcies a la decisiva contribució de l’Ajuntament de Blanes. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version