Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Blanes. 35 agents i oficials de la Policia Local de Blanes reben distincions per la seva excel·lent tasca en diversos casos

El Teatre de Blanes ha acollit avui al migdia la festa de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, que se celebra coincidint amb la proximitat de la festivitat dels arcàngels Sant Gabriel, Sant Miquel i Sant Rafel, que s’escau el 29 de setembre. Per segon any consecutiu, el recinte teatral ha estat l’escenari que ha allotjat l’acte institucional de la celebració.

Abans, l’activitat s’ha encetat al matí, amb una parada dels agents i oficials en formació a la Plaça dels Dies Feiners, on també s’han arrenglerar els vehicles dels dos cossos municipals, que comparteixen la mateixa seu a la prefectura. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha saludat els efectius en formació, que han mantingut la tradicional salutació d’honor a l’autoritat.

La celebració s’ha traslladat després al Teatre, on ha tingut lloc l’acte institucional encapçalat per l’alcalde, acompanyat pels caps de la Policia Local i Protecció Civil, Joan Garcia i Josep Lluís Pouy, respectivament. També han assistit el director dels SSTT del Departament d’Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta; el cap de l’ABP dels MMEE de la Selva Litoral, David Castro; regidors i regidores del consistori; així com representants d’altres forces de seguretat i d’emergències.

Lliurament de reconeixements a 35 agents i oficials de la Policia Local

Els protagonistes absoluts han estat els agents i oficials de la Policia Local de Blanes, així com efectius vinculats a Protecció Civil de Blanes, a qui s’han lliurat sengles reconeixements. En total, s’ha distingit la tasca de 35 agents i oficials, així com a un agent de la Policia Local de Banyoles, dos Mossos d’Esquadra, un agent dels MMEE en pràctiques, una socorrista, dos caps del SEM i tres ciutadans.

Els reconeixements policials corresponen a 13 actuacions que han tingut lloc entre l’octubre del 2018 i el passat setembre, i en cadascuna d’elles han intervingut més d’un oficial i/o agents. També es dóna el cas que algun dels policies ha rebut més d’un reconeixement, al haver participat en més d’una actuació reconeguda.

A diferència de l’any passat, hi ha hagut set felicitacions lliurades directament per alcalde, Àngel Canosa. Tal com ha explicat ell mateix, les ha concedit ell perquè es tracta d’una actuació de la qual en va ser testimoni directe, presenciant la detenció d’un individu que havia comès un possible delicte d’agressió sexual contra una noia a qui va amenaçar amb un ganivet de grans dimensions.

Els reconeixements i distincions s’atorguen a actuacions que van més enllà de l’exigència i el deure professional, suposen un grau d’implicació en especial per contribuir a la resolució exitosa de la situació amb què s‘enfrontava. Els membres de la Policia Local de Blanes ja reben moltes felicitacions tramitades des de la prefectura al llarg de l’any, però les que s’han lliurat avui corresponen a les més rellevants.

En tot cas, sigui com sigui, totes i cadascuna d’elles contribueixen a dignificar la tasca d’aquest cos, sovint criticada injustament per la ciutadania, que redueix a l’anècdota una contribució a la societat que significa un desgast de la seva vida personal.  Un impactant i eloqüent exemple del seu servei ha estat el contingut del vídeo que s’ha projectat al principi de l’acte.

L’ha elaborat l’agent de la Policia Local Jordi Casado, que ha mostrat durant uns minuts el dia a dia dels agents i oficials a través de diverses imatges. Qui també ha contribuït a què el públic assistent s’involucrés encara més en l’acte ha estat el seu mestre de cerimònies d’excepció, el caporal Pere Velasco, que ha sabut donar-li l’adequat toc d’humor i el sentiment de pertinença en els moments adequats.

Reconeixements lliurats per Protecció Civil

Durant l’acte d’avui també s’han entregat tres reconeixements lliurats pel Departament de Protecció Civil. El primer ha estat per a una socorrista aquàtica per tots els anys treballats en el Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme d’aquest departament. En especial, per la seva intervenció en dues actuacions: un ofegat i un accidentat traumàtic a Cala Bona.

Les altres dues felicitacions han estat pels components de dos equips del SEM. El primer, per a la base de l’Hospital Comarcal, agraeix la seva professionalitat i treball en equip, especialment en les actuacions on participen la Policia Local i Protecció Civil. El segon, per la base del SEM a Blanes, igualment per la tasca diària de suport en totes aquelles intervencions amb components de la PL i PC.

Distincions a tres ciutadans per la seva col·laboració

D’altra banda, s’han lliurat tres reconeixements amb menció especial a persones alienes al cos policial. El primer ha estat per a un home que va detectar i informar que havia sorprès dos homes quan intentaven robar en un pis, i els va seguir fins que van arribar dues patrulles de la Policia Local, procedint a la seva detenció.

El segon reconeixement ha estat pel representant d’una empresa de seguretat per la seva col·laboració en la resolució del cas dels danys produïts a tres motos estacionades a La Plantera, a conseqüència d’un incendi intencionat. Per últim, la tercera felicitació l’ha rebut un altre ciutadà que va intervenir en una baralla entre un grup de joves, interceptant un dels joves que fugia.

Reconeixements Policia Local i Protecció Civil per 16 actuacions/mèrits

1.        Detenció d’un home pels presumptes delictes de furt d’una motocicleta, falsificació de document, furt d’un permís de conduir i un delicte de robatori amb força en un aparcament d’autobusos.
2.        Intervenció al terrat d’un edifici al barri de Mas Enlaire: els agents i un caporal van impedir, rescatar i dissuadir un jove que volia llençar-se al buit, agafant-lo en el darrer moment, evitant així que es deixés anar i es tirés.
3.        Detenció del presumpte autor d’un robatori amb força en un pis del Passeig de S’Abanell.
4.        Detenció del presumpte autor d’un robatori amb força en un establiment de restauració del Passeig de Mar, recuperant tot el què havia sostret.
5.        Detenció de dos individus quan es disposaven a forçar la porta d’un immoble: un sergent de la PL de Blanes i un agent de la PL de Banyoles estaven fora de servei quan van interceptar la temptativa de robatori, amb força resistència envers els agents de l’autoritat quan van intervenir.
6.        Intervenció al barri de Valldolig amb motiu d’un aldarull protagonitzat pels membres d’una família, per la desaparició d’una menor d’aquest nucli familiar, localitzada després sana i estàlvia a casa d’una amiga.
7.        Detenció a la Zona d’Oci Nocturn amb motiu d’una baralla entre un grup d’individus, la qual va derivar en l’apunyalament d’una de les persones implicades.
8.        Resolució dels danys ocasionats en 18 turismes estacionats a l’Avinguda Vila de Madrid, així com 3 motocicletes danyades al Carrer Astúries, a causa d’un incendi intencionat.
9.        Intervenció per aturar l’intent de suïcidi en el seu domicili d’un delinqüent que ha estat ingressat a presó per diversos il·lícits penals greus.
10.        Detenció de dos individus acusats d’un presumpte delicte d’agressió sexual en grup. L’alcalde de Blanes va ser la primera persona que va atendre la víctima i va posar-se en contacte amb la Policia Local.
11.        Auxili i atenció a una dona de 86 anys que patia una forta hemorràgia al seu domicili, accedint al seu pis a través del balcó del costat, amb risc de la vida del caporal.
12.        Detenció d’una persona que es passejava en actitud amenaçant tot portant una destral a la mà. Un agent en pràctiques dels Mossos d’Esquadra el va seguir al observar-lo al carrer, i va anar indicant la localització del sospitós a la Policia Local, que finalment es va encarregar de detenir-lo.
13.        Detenció d’un individu a la Zona d’Oci Nocturn, després que havia comès un possible delicte d’agressió sexual contra una noia a qui va fer tocaments i va amenaçar amb un ganivet de grans dimensions.
14.        Reconeixement a tots els anys treballats per una socorrista aquàtica del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme de Protecció Civil, i en especial en dos serveis: un ofegat i un accidentat traumàtic a Cala Bona.
15.        Reconeixement a l’equip de la base del SEM a l’Hospital Comarcal de Blanes, per la disposició, professionalitat i al treball en equip, especialment en les actuacions on intervenen Policia Local i Protecció Civil.
16.        Reconeixement a l’equip de la base del SEM a Blanes per la tasca diària de suport en totes les actuacions on intervenen components de la PL i PC. 

1569590789Festa Policia Local (3).jpg
1569590789Festa Policia Local (7).jpg
1569590789Festa Policia Local (11).jpg
1569590789Festa Policia Local (25).jpg
1569590789Parlament Alcalde de Blanes.jpg
1569590789Tots els qui han rebut distincions.jpg


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409