Canal Ajuntament

Lloret de Mar. Lloret exigeix a Endesa mantenir el subministrament elèctric a les famílies en situació de vulnerabilitat

A principis d'agost d’enguany, l'Ajuntament de de Lloret, juntament amb més de 200 consistoris catalans, va rebre una notificació de la companyia elèctrica Endesa a través de la qual reclama que els Ajuntaments es facin càrrec de la meitat del deute de les famílies que no han abonat les seves factures per als consums elèctrics, malgrat que els serveis socials municipals han acreditat i comunicat a la companyia que aquestes famílies es troben en situació de vulnerabilitat. Endesa advertia en aquesta notificació que en cas que l’Ajuntament no es fes càrrec de la meitat del deute d’aquests abonats, declarats en situació de vulnerabilitat, iniciarien possibles talls de subministrament a partir de l’1 d’octubre de 2019.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, explica: “Estem en total desacord amb el to, la forma i amb el contingut d’aquesta notificació, que mostra una manca total de respecte vers els drets de les persones més vulnerables de Catalunya”. I destaca: “Entenem que la mesura que vol aplicar la companyia elèctrica vulnera el que estableix la Llei 24/2015, de 29 de juliol, que garanteix l’accés als subministraments bàsics d’aigua, llum i gas a les persones en situació de vulnerabilitat”. En el cas de Lloret de Mar aquests talls de subministrament podrien afectar 135 famílies.

El regidor d’Habitatge, Cristian Fernández, ha detallat: “Des que s’ha tingut constància de la carta d’Endesa, hem treballat conjuntament entre totes les administracions supramunicipals i municipals implicades per tal de donar resposta al requeriment fet per aquesta companyia i, en aquest sentit, cal destacar l’escrit que des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya s’ha adreçat a Endesa, el qual ha estat consensuat per les entitats municipalistes (FMC i ACM); les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona; l’AMB i més de 50 municipis, on manifestem la nostra oposició ferma a l’aplicació d’aquesta mesura”. I remarca: “No permetrem cap imposició d’aquestes característiques sobre un servei que està establert com a bàsic per la Llei 24/2015, de 29 de juliol, que garanteix l’accés als subministraments bàsics d’aigua, llum i gas a les persones en situació de vulnerabilitat, prohibint de forma expressa els talls d’aquests serveis bàsics”.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version