Canal Ajuntament

Tossa de Mar. Sant Grau torna a estar actiu

En breu s’obrirà un bar-restaurant que ocuparà 126 metres quadrats de l’edifici amb l’objectiu de dinamitzar l’espai i protegir-lo. L’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, ha signat el contracte de concessió per a la gestió d’una part de l’edifici de Sant Grau, concretament les instal·lacions que ocupava l’antic restaurant, per tal de dinamitzar-lo i evitar que continuï deteriorant-se.

Des de que l’Ajuntament va adquirir la finca, encara no s’ha assolit l’objectiu que justificava la compra, que, segons va dir l’anterior govern de CiU, era potenciar el turisme de qualitat a Tossa. “Ha arribat el moment de fer alguna cosa. Sant Grau només ha generat despeses a l’Ajuntament i, darrerament, ha estat objecte de diferents assalts que han malmès part del mobiliari de l’església i altres dependències. Tenim intenció d’aturar el deteriorament progressiu d’aquesta patrimoni i posar-lo en actiu”, ha manifestat l’alcaldessa.

El concessionari, un veí de Tossa, s’ha compromès a posar en marxa un bar-restaurant i mantenir l’edifici en unes mínimes condicions, així com establir una franja de 25 metres com a protecció contra els incendis. El concessionari ja ha presentat el projecte d’activitats i ha iniciat algunes obres de millora, com la substitució de vidres trencats, pintura de façana o neteja dels voltants de l’edifici, entre d’altres.
“En el proper Aplec de Sant Grau ja podrem gaudir de les millores que s’hi estan fent, millores sense cost per a l’Ajuntament i que permetran una activitat econòmica que pot dinamitzar aquest espai tant emblemàtic”, afirma Saladich.

El contracte té una durada de deu anys i garanteix al concessionari que recuperarà la inversió en el cas que l’Ajuntament trobi un inversor interessat en gestionar la totalitat de la finca.

Servei de Premsa - Ajuntament de Tossa de Mar

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version