Canal Ajuntament

Blanes. Blanes acull un autèntic partit de ‘Campions’ entre els equips de l’Associació Kedem' i el Club de Bàsquet

La realitat sempre acaba superant la ficció, i en el cas que ens ocupa ja fa molts anys que a Blanes es coneix una activitat a cavall entre l’esport i l’acció social que va servir de base per una pel·lícula que va acabar sent tot un èxit l’any passat. Al film ‘Campeones’, de Javier Fesser, els protagonistes són els jugadors d’un equip de bàsquet format per joves i adults amb discapacitats psíquiques, i en el cas de Blanes tant la Fundació Aspronis, a través del Club Esportiu El Vilar, com l’Associació Kedem', fa temps que ho duen a la pràctica.

Justament per aquest motiu, quan es va anunciar que dins el cicle estiuenc de ‘Cinema als Barris de Blanes’ es projectaria el film ‘Campeones’ al popular barri de Ca la Guidó, va ser allò que es diu dit i fet. L’Associació ‘Kedem’ i un combinat de jugadors i jugadores del Club de Bàsquet Blanes van jugar ahir a la tarda un partit com a preàmbul de la projecció de la coneguda i popular pel·lícula, a la pista de bàsquet del costat del camp de futbol Pedro Alia Dorado que hi ha en aquest barri.

Primer es van enfrontar els dos equips per separat, i després el segon partit va ser encara més intens, ja que els les dues formacions barrejaven jugadors i jugadores de les respectives entitats. Cada partit va comptar amb dues parts de 10 minuts cadascuna, i va estar presidit per l’esportivitat, el fairplay i el bon rotllo que hi havia entre uns i altres, així com els constants aplaudiments del públic que no va parar d’animar tothom.

Entre ells s’hi comptaven familiars i amics dels jugadors, així com els respectius presidents de les dues entitats: Manou Mesas, de l’Associació Kedem', i Josep Pérez, del Club de Bàsquet Blanes. Acabats els dos partits, els jugadors i jugadores es van lliurar mútuament sengles medalles d’autèntics campions i van compartir un revivificant berenar.

La relació entre les dues entitats no és nova d’ara. En el seu moment el Club de Bàsquet va cedir una hora i mitja d’entrenaments a la setmana perquè Kedem' pogués accedir a la pista de la Ciutat Esportiva Blanes. Ja llavors, el CB Blanes va col·laborar-hi pel seu lligam amb la vila i la sensibilitat que sempre l’ha caracteritzat. La mateixa sensibilitat de què ja fan gala habitualment quan col·laboren en l’organització dels Jocs Specials Olimpics a Blanes, així com amb les recaptes econòmiques que realitzen a benefici d’Aspronis i Càritas.

Projecció del film ‘Campeones’ al cicle de ‘Cinema als Barris de Blanes’

A la nit va arribar la segona part de la celebració esportiva, amb la projecció del film ‘Campeones’, la pel·lícula més desitjada i esperada del cicle ‘Cinema als Barris de Blanes’. Tant és així que, quan s’estava organitzant el cicle amb les associacions de veïns, fins a cinc entitats veïnals volien passar-la als seus respectius barris. Per això, es va haver de fer un sorteig, donant la casualitat que el barri que l’havia demanat originàriament va ser finalment l’afortunat guanyador.

Això mateix ho recordava ahir a la nit el regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, acompanyat del president de l’Associació de Veïns, José Maria Sande, i altres membres de la junta, durant la presentació i benvinguda que es va fer abans de la projecció. L’expectació creada va ser tal que en aquesta sessió es van comptar més de 500 persones com espectadors.

El cicle de ‘Cinema als Barris de Blanes’, que està repetint l’èxit de la primera edició, continuarà el proper dimarts 13 d’agost a Mas Cremat, on es projectarà ‘Canta!’. Les dues darreres sessions es faran el 27 d’agost i el 3 de setembre, amb dos altres films d’animació: ‘Coco’, a Can Borell, i ‘Tadeo Jones 2’, a l’Esplanada del Port, respectivament. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version