Canal Ajuntament

Blanes. Blanes inicia els actes de la Diada amb l'ofrena floral al monument a Lluís Companys

Aquest matí s’han iniciat els actes institucionals de l’Ajuntament de Blanes amb l’ofrena floral que s’ha fet davant el monument a Lluís Companys. Els actes institucionals organitzats en motiu de la Diada Nacional està previst que continuïn al punt de les set de la tarda amb la baixada de la senyera que es farà a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes. 

 

Blanes ha encetat els actes institucionals en motiu de la Diada Nacional aquest matí amb l’ofrena floral que s’ha fet davant el monument a l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de membres de l’equip de govern i regidors de l’Ajuntament de Blanes, ha encapçalat l’acte oficial que s’ha obert amb el cant dels segadors i ha conclòs amb l’ofrena.

Respecte la celebració de l’11 de setembre d’aquest 2012, marcada per la manifestació convocada per aquesta tarda a Barcelona, l’alcalde de Blanes ha explicat que la diada d’enguany és potser la que té el contingut polític més gran dels últims 25-30 anys, probablement, i que s’emmarca dins un moment de moltes dificultats econòmiques que han comportat retallades de drets socials i fins i tot d’alguns drets civil de la ciutadania.

Per aquest motiu, Marigó creu que és normal que les persones reaccionin i vulguin sortir al carrer per dir que aquesta situació s’ha de canviar i que s’ha de buscar una nova fórmula. En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat: “Des de l’Ajuntament s’entén perfectament aquesta reivindicació social. Hem d’estar-hi atents i, amb el poc marge que tenim a l’Ajuntament, poder actuar en benefici de la ciutadania per intentar suavitzar les retallades que ens venen des de Madrid i des de Barcelona. Seguirem treballant per minimitzar aquestes efectes, evidentment”.

Els actes institucionals organitzats en motiu de la Diada Nacional està previst que continuïn al punt de les set de la tarda amb la baixada de la senyera que es farà a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes. Que dóna al passeig de Dintre. Aquest acte també l’encapçalarà l’alcalde, així com regidors i regidores del consistori i representants de les forces de seguretat del municipi –Policia Local i Mossos d’Esquadra- en formació.

La baixada de la senyera, l’acte més solemne que tradicionalment se celebra a Blanes des de fa més de 20 anys, es farà acompanyada del Cant dels Segadors, interpretat amb música en directe per la Cobla l’Anònima de Blanes. El programa d’actes de la diada a Blanes es tancarà tot seguit, a partir d’un quart de vuit del vespre, amb una audició de sardanes que anirà de nou a càrrec de la Cobla l’Anònima de Blanes i que tindrà lloc a la plaça dels Dies Feiners, per major comoditat dels assistents.

 

Primera Fira de Sabors Catalans a Blanes

A banda dels actes institucionals, l’Ajuntament de Blanes també ha co-organitzat conjuntament amb l’Associació Cultural Sabors de Catalunya diverses activitats en motiu de la diada amb l’objectiu d’atraure més visitants al municipi i generar dinamisme econòmic.

Una de les activitats és la primera edició de la Fira de Sabors Catalans a Blanes, que té com a fita fomentar i promocionar els productes tradicionals i artesanals elaborats al país. La primera Fira Sabors Catalans de Blanes consta d’una vintena de parades amb productes alimentaris i artesans de la terra que estan ambientades amb simbologia pròpia de la celebració de la diada. Al mateix recinte de la fira també s’inclouen entreteniments per a la canalla, amb activitats culturals i atraccions adreçades a aquest públic. Situada al passeig Cortils i Vieta, la fira tancarà la seva activitat avui al vespre després que haurà estat en marxa al llarg de tota la jornada i la tarda d’ahir dilluns.

Durant aquests dos dies també s’han programat dues activitats co-organitzades pel consistori blanenc i l’entitat catalana. El vespre d’ahir dilluns es va fer un concert d’havaneres amb el grup La Vella Lola al banc dels músics, al passeig Cortils i Vieta, el mateix emplaçament que avui al migdia ha acollit un concert de música tradicional i popular a càrrec del grup Cançonadors. Totes dues activitats musicals han comptat amb una gran quantitat de públic.

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version