Canal Ajuntament

Blanes. Comença el compte enrere a Blanes pel 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar el vespre d’aquest passat dimarts la presentació als membres del Jurat Popular dels trets més destacats del 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. L’acte va tenir lloc just a una setmana  vista que comenci el certamen, que s’allargarà durant cinc dies: des del dimarts 23 de juliol fins al dissabte dia 27.

Els efectes pirotècnics es llençaran cada nit des de la Roca i la platja de Sa Palomera, a 2/4 d’11 de la nit, mentre que els espectadors solen ocupar tota la franja litoral, tant al costat que dóna al Port, com l’altra banda del Passeig de S’Abanell, als Pins. Durant cinc dies es calcula que presenciaran els focs de Blanes més de mig milió de persones, especialment les nits de divendres i dissabte.

L’edició d’aquest 2019 és força especial, ja que serà el preàmbul de l’assenyalada celebració que es viurà l’any vinent, al 2020. Serà llavors quan el Concurs Internacional arribarà a la màgica xifra dels 50 anys havent assolit un prestigi a nivell europeu contrastat per les pirotècniques participants.

Veredicte del 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

La presentació d’ahir al vespre la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, i dels membres de la Comissió Tècnica, de la qual també n’és president el batlle. Les persones que en formen part són les que al llarg de tot l’any vetllen pels diversos aspectes del certamen internacional, conjuntament amb l’Àrea de Cultura i Festes.

Es va encarregar de conduir l’acte el cap tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes, Pere Box, qui va aportar diversos detalls logístics i pràctics a tenir en compte. L’acte es va tancar amb la participació del cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, qui també forma part de la Comissió Tècnica com assessor, sense participar en les votacions i tries de pirotècnies. Ahir va donar diversos consells i mesures de seguretat, i va recordar en especial els telèfons dels dos principals centres de recepció d’emergències: el de la Policia Local i Protecció Civil, 972 358 666; i el Telèfon d’Emergències 112.

El concurs atorga dos primers premis, i per triar les empreses que se’ls enduran es farà a través de les votacions dels membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular. Aquesta fórmula la valoren de manera molt positiva els professionals de les empreses pirotècniques, ja que entenen que els seus espectacles tenen un component popular indiscutible, però també cal que es puguin valorar les novetats i les elaborades composicions que dissenyen per lluir al cel.

La Comissió Tècnica està formada per vuit membres, mentre que al Jurat Popular n’hi ha trenta-vuit. Cadascun d’ells hauran de qualificar els espectacles en base a les valoracions de cinc aspectes: la riquesa i varietat de colors, el ritme de llançament, la originalitat i novetat dels efectes, si el foc aquàtic s’ha disparat als dos costats de Sa Palomera, i l’aprofitament de l’espai natural de l’entorn en la zona de dispar. El Veredicte, la suma de votacions, s’emetrà durant un acte obert al públic que tindrà lloc al Teatre de Blanes el diumenge 28 de juliol a les 12 del migdia.

El 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava compta enguany amb la participació de quatre empreses de l’estat espanyol –procedents de Múrcia, València i Saragossa- i una cinquena d’italiana. Les cinc empreses van ser triades d’entre un total de 15 candidatures que es van presentar per ser triades: 10 de l’estat espanyol i 5 d’estrangeres.

129.000 € de pressupost del 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Aquest 2019 el pressupost total del concurs suma 129.000 €, dels quals 95.000 € és la quantitat econòmica que es destina a les pirotècnies perquè disparin, és a dir: 19.000 € per cada nit de focs. Els 26.000 € són restants són per a despeses d’organització i logística. Finalment, 8.000 € són per als premis que s’atorguen: 6.000 € per qui es classifiqui en el primer lloc, i 2.000 € pel segon premi.

Completant la compensació en metàl·lic, el guanyador del primer premi també rebrà un trofeu coincidint amb el primer dia de la Festa Major de l’any següent, igual que aquest 2019 el rebrà la Pirotècnia Hermanos Ferrández per tercer any consecutiu. El trofeu li serà lliurat el proper dilluns 23 de juliol, coincidint amb el Pregó d’inici de la Festa Major. D’altra banda, el primer premi també inclou dos contractes més en perspectiva per a l’any següent: per tornar a participar en el concurs de Blanes, i per tancar la Festa Major de Lloret, el dia de Santa Cristina.

Cinc nits amb espectacles pirotècnics de primera qualitat

La Comissió Tècnica ha tingut cura d’escollir les millors empreses perquè cadascuna de les cinc nits del concurs siguin espectacles singulars i que estiguin a l’alçada del prestigi assolit pel certamen. La primera nit de focs d’aquest 2019, la del proper dimarts 23 de juliol, deixarà el llistó ben a munt, ja que s’encarregarà de disparar la Pirotècnia Hermanos Ferrández, guanyadora de les tres anteriors edicions de manera consecutiva. Aquest és el calendari del 49è Concurs Internacional de la Costa Brava 2019:

Dia Pirotècnia Participant Procedència Dimarts 23 de juliol Pirotècnia Hermanos Ferrández Múrcia Dimecres 24 de juliol Pirotècnia Poleggi Itàlia Dijous 25 de juliol Pirotècnia Valenciana València Divendres 26 de juliol Pirotècnia Gironina València Dissabte 27 de juliol Pirotècnia Zaragozana Saragossa.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version