Canal Ajuntament

Santa Coloma de Farners. Gran èxit de participació als Patis oberts i al Reforç lingüístic d’aquest estiu

Durant les vacances escolars, 200 infants i joves de Santa Coloma de Farners han pogut gaudir d’activitats esportives i de lleure. La Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya ha col·laborat amb el finançament dels projectes.

 

Cada matí el pati de l’IES Santa Coloma s’ha omplert de nens i nenes de primària i secundària que, a més de jugar als esports tradicionals, han conegut una gran diversitat de pràctiques esportives: el ping-pong, el voleibol, el bàdminton, el tennis, el beisbol, etc. Els més petits s’han divertit amb els jocs pre-esportius com el mata-rangers, el mata-conills, el KO, l’aranya, el tres x tres... i els dies de més calor s’han remullat amb jocs d’aigua. L’activitat ha estat dinamitzada per monitors amb l’objectiu de donar-los coneixements i habilitats en la pràctica esportiva. Hi ha hagut un total de 180 infants i joves que han participat de l’activitat.

Aquest és un projecte organitzat des de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament en col•laboració amb l’IES Santa Coloma de Farners.

A les tardes, una vintena de nens i nenes d’origen estranger d’infantil, primària i secundària han participat al Reforç lingüístic. La majoria d’ells s’han incorporat per primera vegada a l’escola aquest últim curs i necessiten practicar la llengua catalana per poder comunicar-se millor. Tenint en compte que aquests nens i nenes parlen una diversitat de llengües (sarahule, romanès, ucraïnès, àrab, castellà, panjabi, anglès...), al llarg de sis setmanes han realitzat activitats de caire lúdic com les manualitats, els jocs, les representacions, les danses i cançons, els murals... on han posat en pràctica el català. 

El projecte s’ha organitzat des de l’Àrea de Benestar social i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament en col·laboració amb els centres educatius de primària i secundària de Santa Coloma de Farners.

Cal destacar que les famílies s’han mostrat molt agraïdes amb l’organització d’aquestes activitats a l’estiu. La Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya ha col·laborat amb el finançament dels projectes.

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version