Canal Ajuntament

Blanes. L’Ajuntament de Blanes farà divendres una declaració institucional sobre la prolongació de l’autopista C-32

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del primer tinent d’alcalde del consistori, Jordi Urgell, farà pública demà divendres una Declaració Institucional de l’Ajuntament de Blanes en relació al projecte de prolongació de l’autopista C-32 entre Blanes i Lloret. Aquest comunicat públic coincidirà en el temps amb una altra destacada novetat relacionada amb aquest mateix projecte, que es va fer pública aquest passat dimecres.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aturat cautelarment les obres de perllongament entre Blanes i Lloret de Mar, uns treballs que es van començar a executar el passat mes de maig. L’aturada cautelar és vigent des d’aquest dijous 11 de juliol, i l’alt tribunal entén que les obres no poden continuar de cap manera, perquè si s’acabés fent i la sentència tombés el projecte no es podria desmantellar la carretera ja construïda.

La interlocutòria emesa pel TSJC posa l’accent en el nou estudi d’impacte ambiental que va permetre començar els treballs previs sobre el terreny, amb tales d’arbres al paratge del Vilar i en altres zones. L’alt tribunal ha estimat parcialment les demandes dels ecologistes i conclou que aquest estudi ambiental, que avala el traçat escollit pel Departament de Territori, té deficiències ja que, entre d’altres qüestions, no s’ajusta al què marca la Llei del Canvi Climàtic.

És per aquest darrer motiu que el TSJC ha suspès cautelarment l’executivitat d’aquests tràmits administratius. La notícia va ser rebuda ahir amb molta satisfacció per la Plataforma Aturem la C-32 i SOS Costa Brava, que integren les diferents entitats ecologistes que van demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’aturada cautelar de les obres.

La Declaració Institucional en relació a les obres de prolongació de l’autopista C-32 entre Blanes i Lloret tindrà lloc demà divendres 12 de juliol a les 11 del matí a la Sala de Plens del consistori en un acte públic obert a la participació de tothom. En aquest sentit, membres de la Plataforma C-32 ja han avançat la seva intenció d’assistir-hi. 

1562871197C-32 Tram Final 3.jpg
1562871197C-32 Tram Final 9.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version