Canal Ajuntament

Salt. El conseller Puig i l'alcalde de Salt inauguren la nova comissaria conjunta de Mossos i Policia Municipal de Salt

·      Aquestes noves dependències permetran donar una resposta policial més ràpida i eficient pels ciutadans de la zona.

El conseller d’Interior, Felip Puig, i l’alcalde de Salt, Jaume Torramadé,  han inaugurat avui les noves instal·lacions de la comissaria conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Salt, que permetrà donar una resposta policial més ràpida i eficient pels ciutadans de la zona.

L'ABP del Gironès té tres sectors principals que són Girona, Salt i altres municipis, i cadascún d’ells està assignat a un servei diferent de l'ABP.

 

El municipi de Salt disposa d'un patrullatge específic dins de l'ABP Gironès-Pla de l'Estany, on es garanteix la presència fixa 24 hores de patrulles de Seguretat Ciutadana. A part es disposa d'una patrulla de proximitat que es dedica de manera exclusiva al patrullatge pels mercats i comerços del municipi.

 

Actualment hi ha una oficina policial que resta oberta els 365 dies de l'any, i que a partir d’avui s'obrirà a la nova comissaria de Salt. 

 

Serveis de la nova comissaria

 

  • OAC. Oficina d'atenció al ciutadà. Amb diversos despatxos recollint pràcticament totes les denúncies al moment.
  • GAV. Grup atenció a la víctima. Hi haurà una caporal destinada que farà el seguiment de les víctimes de violència de gènere i domèstica, i que donarà servei a les poblacions de Salt, Aiguaviva, Fornells de la Selva, Bescanó i Vilablareix.
  • ORC. L'oficina de relacions amb la comunitat participa en diverses taules a Salt, especialment pel que fa a la mediació intercultural i en l'àmbit educatiu. 

 

La Regió Policial de Girona presta diversos serveis al municipi de Salt en coordinació amb la policia local, ja sigui els serveis d'investigació (unitat d'investigació del Gironès-Pla de l'Estany, situada a Girona) i l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i la Unitat regional de proximitat i atenció al ciutadà (URPAC), entre molts altres.

 

 

Efectius

La plantilla de la comissaria estarà formada per 30 Mossos d’Esquadra: 1 sotsinspector, 1 sergent,  5 caporals i 23 agents. Pel que fa a la Policia Local seran 53  efectius: 1 inspector, 1 sotsinspector, 2 sergents , 6 caporals i 42 agents i unitat canina.

 

 Dispositius conjunts PG-ME i PL:

 

En la planificació i realització d'accions per a fer prevenció i neutralitzar la delinqüència que opera al municipi de Salt es realitzen diverses accions conjuntament amb els diferents cossos de policia (PL i CNP). D’altra banda, també es realitzen campanyes conjuntes amb patrulles mixtes en dates assenyalades com fires, Nadal, i altres esdeveniments.

 

L'objectiu principal de les patrulles mixtes és l'increment de la sensació de seguretat i la disminució dels fets delictius. Sobretot delictes i faltes contra el patrimoni que tenen com a objectiu les zones comercials, les fires i mercats municipals, o altres zones amb determinades característiques que ho puguin requerir. És també destacable la participació conjunta en dispositius d'entrades a locals amb motiu d'inspeccions administratives amb Policies Locals  i Cos Nacional de Policia.

A l'acte d'inauguració també hi han assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, els diputats i diputades al Parlament de Catalunya, Xavier CrespoElena RiberaMontserrat Roura i Marina Geli, regidors de l’Ajuntament de Salt,  el secretari general del Departament d’Interior, Xavier Gibert, el president de l’Audiència Provincial de Girona, Fernando Lacaba, el director territorial d’Interior a Girona,Albert Ballesta, el director general d'Administració de Seguretat, Andreu Martínez, el director general de la Policia, Manel Prat, el comissari en cap de la Prefectura de la Policia, Josep Milán, el cap de la Comandancia de la Guàrdia Civil de Girona, Tinent Coronel José Luis Tovarentre d’altres autoritats.

 

Fotos: (ACN)

  

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version