Canal Ajuntament

Llagostera. La UdG defineix els valors de la marca Llagostera per promocionar el municipi el comerç local

Crear noves experiències de compra, incrementar el volum de visitants a les botigues i vincular la gastronomia, la cultura, les noves tecnologies i l’oci amb el comerç local són alguns dels objectius de l’estudi realitzat per la UdG amb la voluntat de definir els valors de la marca Llagostera.

Els alumnes de tercer de la facultat d’Arquitectura i Enginyeria de la Universitat de Girona, han presentat el resultat del treball de camp que han estat elaborant durant aquest semestre, a partir dels elements urbanístics i paisatgístics més representatius del municipi i fer propostes de millora urbana que permetin promocionar el municipi i millor el seu atractius comercials i turístics. 

La presentació ha tingut lloc aquest dimarts a l’Espai Cultural Casa de les Vídues de Llagostera on hi han assistit diversos responsables tècnics i polítics de l’Ajuntament així com de diversos representants de la Unió de Botiguers de Llagostera.  

Fruit d’un conveni de col·laboració entre la Unió de Botiguers de Llagostera i la UdG, els alumnes han estat analitzant diferents espais del municipi i han fet propostes de millora urbana d’espais emblemàtics com la Plaça Catalunya, el Passeig, els carrers del nucli antic, el carril bici o la millora en la connexió d’equipaments ja existents, entre d’altres. També s’han fet propostes de reordenació del trànsit per millorar les visuals d’espais singulars com el campanar i fer-lo més presents de cara als visitants.  

La Unió de Botiguers va agrair l’esforç fet per els estudiants i va premiar dos projectes que proposaven la creació d’un paviment específic per  les voreres de Llagostera, millores en la connexió del sector Mas Sec / Ganix i la creació d’un carril bici urbà per fer més present la via verda al centre del poble amb l’extensió del carril bici existent.

Es preveu que properament es faci una exposició de tots aquests treballs.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version