Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. Modificació unànime del POUM per construir la planta de biomassa al Trust

La plataforma d’oposició al projecte no ha assolit el seu objectiu però ha forçat als polítics a controlar l’activitat dels promotors i a buscar alternatives

El Ple Municipal de Cassà de la Selva ha aprovat per unanimitat aquest dijous al vespre la modificació necessària del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tirar endavant la construcció de la planta de biomassa projectada al polígon industrial del Trust. El darrer tràmit depèn de la comissió d’urbanisme que té la potestat de donar llum verda a la construcció de la infraestructura.    

El portaveu de la plataforma d’oposició al projecte, Emili Rebugent, ha expressat la seva preocupació ja que considera que la modificació del POUM facilita una “activitat de risc en un lloc molt sensible”. Rebugent ha manifestat que el “preparc de les Gavarres s’ha de preservar” i que amb la planta de biomassa es crearà molta contaminació, a banda del “risc d’incendis”. Ha qualificat el projecte de “disbarat” i l’ha comparat amb el de la Planta Castor.

David Vila (ERC) ha comunicat als membres de la plataforma que la seva activitat intensa havia estat valorada i havia forçat als equips municipals a buscar “fins a 7 alternatives”. Tanmateix, els diferents grups han afegit que dels informes no se’n desprenia cap risc alarmant. Marc Mascort (SI) ha instat al l’equip de govern a fer una analítica continuada de les emissions per qüestions de “transparència”.

La nova planta de biomassa produirà energia elèctrica i tèrmica i s’emplaçarà al polígon industrial del Trust, al darrere de les fàbriques sureres visibles des de la C-65. La infraestructura serà de 45.000 m2, 20.000 dels quals serviran per emmagatzemar fusta. L’alçada total serà de 23 metres però 10 d’aquests estaran soterrats. L’acalde, Enric Bagué (CIU), ha anunciat que la infraestructura serà similar a les característiques de les naus existents al polígon.

Tots els grups municipals han coincidit amb els beneficis econòmics que la planta de biomassa generarà al poble. Aquest projecte va iniciar-se el juny del 2008 quan l’empresa Enerfust XXI, formada per un grup d’empresaris de les comarques gironines, van fer públic el projecte. Els tràmits burocràtics han retardat el procés.  Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version