Canal Ajuntament

Palamós. Les activitats tradicionals i culturals protagonistes de la celebració a Palamós de la Diada nacional de Catalunya

UN ANY MÉS ELS ACTES DE LA DIADA TINDRAN COM ESCENARI LA PLAÇA DE CATALUNYA, QUE ACOLLIRÀ UNA EXHIBICIÓ DE DANSES TRADICIONALS CATALANES AMB ESBART DANSAIRE, LA LECTURA DEL MANIFEST INSTITUCIONAL, L’OFRENA FLORAL, LA INTERPRETACIÓ DELS SEGADORS, EL BALL DE GEGANTS O LA BALLADA DE SARDANES.

 

El proper dimarts 11 de setembre Palamós celebrarà la Diada Nacionalde Catalunya, amb activitats tradicionals i culturals. Els actes de celebració  s’iniciaran a partir de les 18 h, amb una cercavila de gegants a càrrec de la Colla Geganterai els Grallers de Palamós, i amb la participació de l'Esbart Dansaire La Renaxença, de Barcelona.

 

La cercavila amb l’esbart, els gegants i grallers, sortirà des de l'Ajuntament de Palamós i farà un recorregut per diversos carrers de la zona centre de la vila fins arribar a la plaça de Catalunya.

 

A partir de les 18.30 h, la plaça Catalunya concentrarà la resta de les activitats programades a Palamós amb motiu de l'Onze de Setembre. Obrirà aquesta part l’actuació dels integrants de l'Esbart Dansaire La Renaxença amb una demostració de diversos balls tradicionals catalans.

 

L'ESBART DANSAIRE "LA RENAIXENÇA"

L'Esbart Dansaire Renaixença va ser fundat l'any 1988 realitzant a partir d’aquell moment una important tasca cultural i associativa a la seva ciutat, Barcelona, destacant les participacions en les festes de La Mercè, l’Aplec d'Esbarts a Montserrat, la Mostra d'Entitats del Poble-sec, o les festes majors d'altres barris de la ciutat.

Aquesta entitat cultural ha impartit classes de dansa i ball a altres grups folklòrics tant de Catalunya com de l'estranger, realitzant també tallers d'ensenyament de dansa tradicional catalana i Ball de Bastons a diferents centres docents de Catalunya.

L'Esbart Dansaire Renaixença, també organitza tres destacats festivals de dansa tradicional: Festival Internacional Folklòric, Festival Folk Infantil i Juvenil, i el Festival de Claqué al carrer.

Els alumnes de l’esbart realitzen i compaginen altres activitats en el centre: música, dansa moderna (jazz, hip-hop, etc...), dansa contemporània, flamenc, dansa oriental, claquè, balls de saló, teatre. L'Esbart Dansaire Renaixença ha participat en diferents Festivals Internacionals dins l'estat i també a l'estranger.

 

 

MANIFEST I OFRENA FLORAL

Els actes seguiran amb la interpretació de la peça El cant dels pobles a càrrec de dela Coral el Progrés de Palamós.

 

Tot seguit tindrà lloc la lectura del manifest institucional i conjunt dels grups polítics representats a l’Ajuntament, que es tancarà amb la tradicional ofrena floral unitària del consistori municipal, institucions, entitats, col·lectius i associacions de la vila, al monument dedicat al poema Les Tombes Flamejants de Ventura Gassol, ubicat a la mateixa plaça de Catalunya.

 

Els actes a la plaça de Catalunya seguiran amb la darrera intervenció musical de la Coralel Progrés de Palamós que, com és tradicional, tancarà la part més institucional d’aquest acte amb el cant d’Els Segadors.

 

BALLADA DE SARDANES

Posteriorment i, organitzat perla CollaGeganterade Palamós, s’iniciarà un ball de gegants i, finalment, es farà una ballada de sardanes organitzada per l’Agrupació Sardanista Costa Brava i a càrrec de la cobla Baix Empordà, amb la qual es tancaran els actes populars programats a la plaça Catalunya amb motiu dela Diada Nacionalde Catalunya.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version