Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. Taller participatiu sobre mobilitat activa a Cassà de la Selva

El proper dimarts, dia 26 de febrer, a les 19.30h, a l’Espai Jove L’Escorxador, tindrà lloc el primer taller participatiu de l’estudi de mobilitat de Cassà de la Selva. Es tracta del taller sobre la mobilitat activa (a peu i en bicicleta). El procés participatiu que tindrà lloc aquest 2019, servirà perquè els ciutadans i les ciutadanes de Cassà puguin debatre sobre com ha de ser la mobilitat del municipi i com garantir la seguretat als vianants i a tots els altres usuaris de la via pública.
 
L’estudi de mobilitat a Cassà de la Selva servirà per elaborar un pla de mobilitat al municipi.

L’objectiu del pla de mobilitat és que sigui una eina bàsica a l’hora de planificar de manera integrada el transport dins el municipi. El seu caràcter transversal fa que les aportacions del Pla de Mobilitat contribueixin a la millora del medi ambient, de l’entorn urbanístic i el nivell socioeconòmic dels municipis.

En aquest sentit, el pla de mobilitat desenvolupa una de les línies de treball que es van recollir i consensuar al Pla Estratègic de Cassà 2025 que es va aprovar pel Ple de la corporació per unanimitat i que cita com una de les accions a desenvolupar el següent:
L'objectiu és consolidar i garantir millores pel que fa a la gestió de la mobilitat a Cassà de la Selva, mitjançant el desplegament del Pla de Mobilitat. En línies generals es tracta d’establir prioritats clares pel que fa a l’ocupació i ús de l’espai públic en termes de mobilitat, eliminar barreres arquitectòniques, apostant per la mobilitat sostenible.”

En l’estudi s’ha fet una diagnosi de com és la mobilitat a peu, en vehicle i en bicicleta, en com són els carrers, les voreres i els aparcaments i com s’ha de millorar de cara un futur, posant èmfasi en la seguretat de la circulació tant a peu com en la mobilitat rodada.

Procés participatiu

Al llarg del 2019 es farà aquest procés participatiu que comença el proper dimarts, per recollir les propostes i opinió dels ciutadans i ciutadanes amb la finalitat de complementar i enriquir conjuntament amb tots els ciutadans les propostes tècniques que es proposen a partir de la recollida de dades i la diagnosi inicial feta pel pla de mobilitat. El procés participatiu comptarà amb diverses fases que es desenvoluparan al llarg de tot l’any 2019 per tal d’analitzar separadament els diversos àmbits del pla de mobilitat.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version