Canal Ajuntament

Tossa de Mar. L’Ajuntament de Tossa aixeca l’ordre de tancament cautelar de la Discoteca Sivas

Els titulars del local han pres mesures per adaptar l’activitat a la normativa vigent. Des de la discoteca han atès els requeriments municipals col·locant un limitador de volum, el que ha permès l’aixecament del tancament cautelar.

 

L’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, ha decretat l’aixecament del tancament cautelar de la Discoteca Sivas ja que “els titulars de l’activitat han pres mesures per donar compliment a les condicions fixades de l’autorització municipal i el local es sotmetrà a un control tècnic la primera setmana de setembre per garantir definitivament que les immissions sonores a l'ambient exterior compleixen amb la normativa vigent”.

La Discoteca Sivas ha pres les mesures requerides per l’Ajuntament. Ha instal·lat un limitador de so, que evitarà que el volum del local ultrapassi els límits permesos, i s’ha compromès a millorar l’aparell instal·lat fins a garantir immissions sonores a l'ambient exterior adaptades als límits fixats per la normativa vigent. Amb aquesta finalitat, la primera setmana de setembre es realitzarà un control sono mètric per una empresa acreditada.

L’alcaldessa ha manifestat que “les mesures cautelars tenen caràcter excepcional i busquen el compliment de la normativa. En el moment que els afectats donen compliment als requeriments municipals, l’Ajuntament actua en conseqüència. Intentem compaginar el dret al descans i l’activitat econòmica local”.

El tancament cautelar de la Discoteca Sivas, situada al carrer Església, just davant de l’Ajuntament, va provocar diferents aldarulls que van encrespar els ànims dels veïns afectats. La intervenció de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra van calmar els ànims.

L’alcaldessa ha manifestat que “aquest cap de setmana es reobrirà l’activitat. L’Ajuntament farà un seguiment acurat del compliment de la normativa sobre sorolls. Entre els veïns del sector hi ha molta sensibilitat en matèria de sorolls, alguns creuen que el limitador de volum no és una garantia absoluta perquè no es produeixin molèsties, però estic convençuda que servirà per reduir-les als límits legals, si es produeixen”.

L’Ajuntament ha dialogat aquest mateix vespre amb veïns i propietaris, intentant aproximar posicions que estan molt enfrontades. “Espero que la solució adoptada, a més de donar compliment a la normativa vigent, serveixi per reduir la tensió entre els establiments de la zona i els veïns. No deixarem de lluitar per fer compatible activitat econòmica i el dret al descans”, conclou l’alcaldessa.

 

Servei de Premsa - Ajuntament de Tossa de Mar

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version