Canal Ajuntament

Santa Coloma de Farners. Primera edició del Concurs de Pintura Ràpida Josep Beulas

El concurs, que es farà el proper dissabte 15 de setembre, el convoca l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Casa de la Paraula. En total es repartiran 800 euros en premis, a més d'una aquarel·la de Josep Beulas. D’aquesta manera, la capital de la Selva ofereix una activitat artística més i aprofita per fer un altre reconeixement al pintor colomenc Josep Beulas.


L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Casa de la Paraula convoquen la primera edició del concurs de pintura ràpida Josep Beulas que tindrà lloc el dissabte 15 de setembre i en el que hi podran participar totes les persones que ho desitgin que siguin majors d’edat.

Des de fa molts anys, Josep Beulas viu a Osca, però manté una estreta relació amb la capital de la Selva i amb la Casa de la Paraula, un projecte en el que s’ha implicat des dels seus inicis i que va ser inaugurat, el passat mes de juny amb la col·lecció de quadres que Beulas ha cedit a l’Ajuntament.

En total és repartiran 800 euros en premis i es distribuiran de la següent manera: pel que fa a les obres sobre tela es lliuraran dos premis: el primer (Premi Josep Beulas) s'endurà una aquarel·la de Josep Beulas, mentre que el segon (Premi Ajuntament de Santa Coloma de Farners) s'endurà 300 euros. Pel que fa a les obres sobre paper s'atorgarà un únic premi de 300 euros (Premi Diputació de Girona). Finalment l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners també concedirà un Premi a l'artista local, amb una dotació de 200 euros. 


Bases del concurs:

Les inscripcions es realitzaran entre les 9 i les 11 del matí a la Casa de la Paraula. Cada participant presentarà un/s quadre/s preparat/s en un sol color (tela o paper). S’admetran, com a màxim, dos suports per a treballs a l’oli i quatre per a altres tècniques. En el moment de fer la inscripció, es procedirà a segellar les teles o papers que es portin.

El tema serà de lliure elecció, però haurà de tenir relació amb el municipi de Santa Coloma de Farners. Així mateix, l'artista podrà escollir la tècnica i l'estil que consideri més adient per a la realització de la seva obra, cenyint-se en cada cas a les mides dels quadres que s’assenyalen a continuació:

- Per a les obres sobre tela, màxima de 60 x 81 cm (25 paisatge) i mínima de 38 x 55 cm (10 paisatge).
- Per a obres sobre paper, màxima de 60 x 81 cm (25 paisatge) i mínima de 18 x 23 cm.

Una vegada acabades les obres, es presentaran en el suport segellat (tela o paper) a la Casa de la Paraula entre les 14 i les 16 hores de la tarda. Només s’admetrà una obra per artista i per cadascuna de les tècniques. Les obres en tela es lliuraran muntades amb bastidor i sense cap mena de marc o protecció i les obres sobre paper s’hauran de presentar sobre un suport lleuger de cartró o tablex, però també sense cap mena de marc o altra protecció.

A les 16 h, un cop acabat el concurs, es reunirà el jurat per qualificar les obres, i a les 20 h es farà públic el dictamen i es procedirà al lliurament dels premis. A més a més, el jurat seleccionarà les obres que, al seu judici, siguin mereixedores de ser exposades a la sala d’actes de la Biblioteca Joan Vinyoli, durant la Festa Major d’aquest any.

A continuació del lliurament de premis, es procedirà a la inauguració de l’exposició de totes les obres seleccionades a la Biblioteca Joan Vinyoli, que estarà oberta al públic durant els dies de la Festa Major. El jurat podrà declarar deserts els premis si considera que no hi ha cap obra presentada mereixedora d’algun d’aquests.

Les obres premiades de cada especialitat restaran com a propietat de l’Ajuntament i passaran a formar part del fons de la Casa de la Paraula. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version