Canal Ajuntament

Platja d'Aro. Castell-Platja d'Aro instal·la de manera permanent una senyera de 70 metres quadrats sobre un pal de suport de 24 metres d'alçada al giratori que uneix les dues viles

La bandera de 10 per 7 metres oneja des d’avui com a prèvia als actes de la Diada Nacional

 

L’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro ha completat avui la instal·lació d’una Senyera de 70m2 al giratori que uneix les viles de Castell d’Aro i Platja d’Aro, en el pas de la carretera C-31 pel municipi, conegut popularment com la rotonda dels xais per les diverses peces escultòriques que plegades configuren un ramat. Col·locada sobre un pal de suport de 24 metres d’alçada la bandera mesura 10 per 7 metres, i porta incorporat un sistema que permet que el pal roti sobre si mateix segons la direcció del vent evitant, d’una banda, que aquest suport pateixi tensions de pes excessiu, i de l’altra que la tela es cargoli a l’entorn del mateix pal. També incorpora un sistema que potencia que onegi amb més facilitat. El muntatge, que quedarà instal·lat tot l’any, esdevé el primer acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya al municipi.

 

En commemoració d’aquesta jornada el proper dimarts 11 de setembre, l’Ajuntament ha programat un ampli ventall d’activitats institucionals, festives, esportives i firals. A Castell d’Aro s’hi farà l’acte institucional de la jornada: un homenatge al President de la Generalitat Lluís Companys a les 12 h a la plaça que porta el seu nom amb ofrena floral, parlaments, i l’actuació de la Coral de la Vall d’Aro. El mateix dia a la vila s’hi celebrarà tot coincidint amb la Festa Major de la vila una passejada popular en bicicleta des del Parc de l’Estació fins a la Font Picant (10 h), i una exhibició castellera amb Els Marrecs de Salt (18 h).

 

A Platja d’Aro, s’hi celebrarà el 7è Campionat de Bàsquet de Castell-Platja d’Aro que a partir d’enguany passa a anomenar-se El partit de la Diada ja que sempre se celebrarà coincidint amb l’11 de setembre. A partir de les 12.30 h al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro s’enfrontaran el FIATC Mutua Joventut de Badalona i el CB Kiev, equip que va ser campió l’any 2005 de la Superlliga d’Ucraïna, guanyador de la copa del país l’any 2007 i subcampió de la FIBA EuroChallengue l’any 2005; i que fa la seva estada de pretemporada a Platja d’Aro del 9 al 23 de setembre (entrada 5 euros, infants fins a 12 anys gratuït · venda anticipada a l’Oficina de Turisme o dos hores abans del partit al Palau).

 

També a Platja d’Aro, en la nova ubicació dels carrers Dr. Fleming i Pineda del Mar de 10 a 22 h, la regidoria de turisme ha programa el 8è Mercat MIC-Made In Catalonia de productes alimentaris de Catalunya, on es comercialitzaran productes relacionats amb l’alimentació, produïts al país i amb una significació pròpia. També en un nou espai, a l’Avinguda de Castell d’Aro, de 10 a 22 h, s’hi desenvoluparà la 17a Fira de Dibuix de Platja d’Aro, on una vuitantena d’artistes oferiran als les seves millors composicions d’olis, aquarel·les i litografies.


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version