Canal Ajuntament

Platja d'Aro. Nova etapa al centre BTT de Castell d'Aro amb la voluntat d'esdevenir pol d'atracció esportiu i potenciar el turisme actiu i familiar al municipi

La presentació publica de nou model de gestió serà el proper dissabte 8 de setembre a les 18 h

 

El proper dissabte 8 de setembre a les 18 h al Parc de l’Estació de Castell d’Aro, tot coincidint amb la Festa Major de la vila, s’inaugurarà públicament la nova etapa del Centre BTT Baix Empordà–Costa Brava de Castell d’Aro. Tot coincidint amb el canvi en la titularitat de l’empresa que en tindrà la concessió, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro presentarà els nous projectes del centre. Es potenciarà l’espai com a punt d’informació turística, i des del mateix es garantirà el manteniment i senyalització de les rutes per fer en bicicleta o a peu, i l’obertura de nous itineraris. S’oferirà servei de monitors amb acompanyament als usuaris, i es crearà una escola de ciclisme i excursionisme. També conjuntament amb les empreses locals s’oferiran paquets turístics que incloguin amb l’activitat de BTT ofertes de restauració i allotjament així com altres activitats de lleure actiu com ara caiac o hípica per a usuaris individuals, grups i famílies.

 

El Centre BTT de Castell d’Aro es va inaugurar ara fa 10 anys, el juny de 2002, i la nova concessió a Sportivament Serveis Esportius és per als propers 4 anys (prorrogables dos més any a any) amb una aportació anual municipal de 24.000 euros. Simultàniament l’empresa invertirà inicialment 5.200 euros en la millora de les instal·lacions i infraestructures del Centre instal·lat entre l’antiga Estació del Carrilet i els baixos del Centre Cívic Ca La Rafaela, espais situats just en el pas per Castell d’Aro de la Via Verda que uneix Sant Feliu de Guíxols amb Girona, i a partir d’aquí amb altres vies com la que connecta amb La Garrotxa. L’horari d’obertura al públic serà de juny a setembre diàriament de 9 a 18 h; i d’octubre a maig els caps de setmana, festius i ponts, i tota la Setmana Santa de 9 a 17 h.

 

Algunes de les accions amb que es concreten les noves línies de treball del centre són, per exemple, la realització d’excursions amb grup sota reserva, la celebració de curses a mida per a entitats i organitzacions, o la instal·lació de geolocalitzadors en temps reals a totes les bicicletes del Centre BTT per garantir una evacuació ràpida en cas d’accident. També la instal·lació màquines expenedores de refrigeris i d’un punt de venda de material esportiu per als practicants de bicicleta, senderisme, running i l’alta muntanya, cessió de bicicletes cada estiu a la Policia Local de Castell-Platja d’Aro i al Casal Municipal d’Estiu, la digitalització de les rutes per al seu ús en dispositius GPS dels usuaris o de lloguer en el mateix Centre BTT o la creació colze en colze amb l’Associació del Trenet de la Vall d’Aro d’un petit museu sobre la història del Carrilet.

 

Els Centres BTT són un espai lliure d’accés pensat per als practicants de bicicleta tot terreny, i ofereixen un mínim de 100 quilòmetres d’itineraris senyalitzats pensats per a tots els nivells, i que parteixen des d’un punt d’acolliment amb informació turística i serveis per a la bicicleta: lloguer, zona d’aparcament exclusiu, punts de rentada, dutxes i serveis. Actualment hi ha 19 Centres BTT arreu de Catalunya, sis a les comarques de Girona.Conjuntament ofereixen més de 5.000 quilòmetres d’itineraris senyalitzats i classificats segons el nivell de dificultat, de manera que tothom, debutant o expert, pugui practicar aquest esport.Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version