Canal Ajuntament

Blanes. Blanes celebra la Diada Nacional amb actes institucionals i populars

A banda dels actes oficials que es faran coincidint amb l’11 de setembre, també es farà la primera Fira de Sabors Catalans i activitats lúdiques i culturals


L’Ajuntament de Blanes, a través de les àrees de Cultura i Festes i Promoció de la Ciutat, ha programat diverses activitats per celebrar la Diada Nacional de Catalunya que es faran entre els dies 10 i 11 de setembre.

Els actes institucionals tindran lloc dilluns vinent, coincidint amb la celebració de la Diada. Al matí, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de representants dels grups polítics municipals, encapçalarà l’ofrena floral que es farà a les onze del matí davant el monument a Lluís Companys, situat a tocar de la plaça Catalunya.
D’altra banda, al punt de les set de la tarda, es farà la baixada de la senyera des del balcó principal de l’Ajuntament, que dóna al passeig de Dintre. Aquest acte també l’encapçalarà l’alcalde de Blanes, així com regidors i regidores del consistori i representants de les forces de seguretat del municipi –Policia Local i Mossos d’Esquadra- en formació.
La baixada de la senyera, l’acte més solemne que tradicionalment se celebra a Blanes des de fa més de 20 anys, es durà a terme mentre s’interpreta en directe el Cant dels Segadors, interpretat per la Cobla l’Anònima de Blanes. La mateixa formació musical serà qui s’encarregarà a partir d’un quart de vuit del vespre d’oferir una audició de sardanes que, a diferència d’anys anteriors, es farà a la plaça dels Dies Feiners per major comoditat dels assistents.

Primera Fira de Sabors Catalans a Blanes
Enguany la principal novetat dels actes de la diada són les activitats que co-organitza l’Ajuntament de Blanes amb l’Associació Cultural Sabors de Catalunya amb l’objectiu que generin dinamisme econòmic i que atreguin més visitants al municipi aprofitant el pont que propicia la celebració de la diada.
A partir de dilluns a la tarda i durant tot el dimarts hi haurà la primera edició de la Fira de Sabors Catalans a Blanes, que té per objectiu fomentar i promocionar els productes tradicionals i artesanals elaborats al país. La fira, que estarà situada al passeig Cortils i Vieta, es podrà visitar dilluns des de les sis de la tarda fins a les deu de la nit i durant tota la jornada de dimarts; des de les deu del matí i fins les nou de la nit.

La primera Fira Sabors Catalans de Blanes constarà de vint parades amb
productes alimentaris i artesans de la terra que estaran ambientades amb simbologia pròpia de la celebració de la diada. Al mateix recinte de la fira també hi haurà entreteniments per a la canalla, amb activitats culturals i atraccions adreçades al públic infantil.

Per últim, també s’han programat dues activitats més: dilluns a les vuit del vespre hi haurà un concert d’havaneres amb el grup La Vella Lola al banc dels músics, al passeig Cortils i Vieta. En aquest mateix emplaçament serà on l’endemà dimarts, al punt de les dotze del migdia, es farà un concert de música tradicional i popular a càrrec del grup Cançonadors.


Per a més informació : Eva Palau – 608 880 002 i 654 725 106

 Programa Diada

 

Autor de les Imatges: Ajuntament de Blanes 

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version