Canal Ajuntament

Lloret de Mar. Entra en funcionament el Servei d’Atenció Integral LGBTI de Lloret

La directora general d'Igualtat, Mireia Mata, ha signat avui l'acord del Servei d'Atenció Integral a les diversitat sexuals i de gènere (SAI) amb l’Ajuntament de Lloret de Mar.

El Servei d’atenció Integral (SAI) és un servei que es trobarà ubicat físicament a la primera planta de la Biblioteca Municipal, juntament amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), i ofereix assessorament jurídic, assessorament psicològic, informació personalitzada i un espai de sensibilització pel col·lectiu LGBTI.

Mònica Cunill, regidora de la Dona, ha explicat que “És important remarcar que les polítiques publiques LGBTI no van dirigides exclusivament a unes persones en concret sinó a tota la societat: el problema no és l'homosexualitat i la transsexualitat/transgèneres, sinó l'homofòbia i la transfòbia”.  En aquest sentit, des de la regidoria de la Dona s’han preparat uns díptics informatius del servei SAI i també es realitzaran campanyes de sensibilització i prevenció.

Jordi Sais, regidor d’Acció de Govern ha destacat que “és la voluntat d’aquesta administració d’impulsar polítiques en favor de les persones LGBTI perquè puguin viure una vida plena sense que la orientació sexual o la identitat de gènere hagin de comportar impediments de cap tipus”.

La directora d’Igualtat, Mireia Matas, ha tancat l’acte explicant que “treballem per la igualtat i pensem que per fer-ho realment cal fer-ho des de la igualtat territorial; hem de garantir que tots tenim els mateixos drets i prestació de serveis i per això és primordial la col·laboració amb el món local”. I ha afegit “aquest servei té dos portes: una porta d’entrada amb els serveis d’informació, d’atenció i denúncia, si cal, i una porta de sortida que és tot el programa de sensibilització i formació que fem a entitats, escoles, ajuntaments, per posar en valor la diversitat”

Actualment hi ha 60 punts de SAI per tot el territori català i s’espera arribar a un centenar.

1545161672IMG_20181218_103636.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version