Canal Ajuntament

Lloret de Mar. Lloret de Mar participa en la primera trobada per a gestors de destinacions turístiques intel·ligents (DTI)

La setmana passada Lloret de Mar es va  desplaçar fins a Alcalà de Henares per a participar en la primera trobada de destinacions turístiques intel·ligents (DTI) organitzada per Segittur.

Durant la trobada Segittur, entitat dependent del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i responsable d’impulsar la innovació en el sector turístic espanyol, ha donat a conèixer als gestors DTI la seva metodologia i model de diagnòstic i planificació estratègica, així com la forma d’adaptar-ho als contextos concrets de cada municipi. A més, també s’han fet sessions de networking per conèixer les necessitats de cada ciutat, en les quals els cinquanta-cinc participants, de quaranta-quatre destinacions (municipis, patronats, diputacions), han pogut intercanviar informació i experiències sobre tecnologia turística.

Lloret de Mar es va incorporar al projecte DTI mitjançant l’elaboració de l’Informe de Diagnosi i Pla d’Acció per a la transformació de Lloret en Destinació Turística Intel·ligent, que Segittur va elaborar el setembre de 2015.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, explica que “També hem tingut l’oportunitat de parlar sobre els projectes inclosos en la subvenció Red.es que s’han d’executar a partir del 2019 i que, en el cas de Lloret, ascendeixen a 3’2 milions d’euros” I ha afegit “parlem de projectes estratègics per a convertir Lloret en una Destinació Turística Intel·ligent i que es troben inclosos dins del Pla de Reconversió Turística de Lloret de Mar” remarcant que “esdevenir una ciutat intel·ligent ofereix una millor qualitat de vida per als nostres residents i una millor experiència per als nostres visitants”.

La xarxa DTI es va constituir el passat 11 d’octubre i depèn del Ministeri i la Secretaria de Turisme amb l’objectiu d’ajudar les destinacions a avançar en la transformació digital per aconseguir un model de gestió turística intel·ligent. Actualment la integren 70 destinacions; de Catalunya, hi són presents Lloret de Mar, Castelldefels i Salou.

Recentment Lloret també ha participat com a ponent a la jornada «Smart tourism: les ciutats intel·ligents i el desenvolupament econòmic del turisme» de la Càtedra de Telefònica de la Universitat de Barcelona, celebrada el passat 28 de novembre i, a Madrid, en una sessió de grups d’experts vacacionals juntament amb altres grans destinacions turístiques com Calvià, Benidorm, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos, amb l’objectiu de crear un observatori digital de les destinacions turístiques (DIGITUR).


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version