Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. L'Ajuntament de Cassà redueix més d'un 65% el nivell d'endeutament que tenia el 2015, passant del 61,7% al 21,33%

Les àrees de Serveis Socials i Ciutadania són les que més creixen, amb nous projectes i serveis que experimenten un increment dels recursos del 24,5% respecte el 2018, el que suposa un augment respecte el 2015 del 46%. Els pagaments d'amortitzacions i interessos bancaris s'ha reduït un 70% els últims 4 anys, gràcies a la reducció de més de 3,5 milions d'€ de l'endeutament del consistori

El ple municipal de l'Ajuntament de Cassà ha aprovat aquest dijous al vespre el pressupost municipal de l'any 2019, de 10.409.966€, amb un total consolidat, afegint els pressupostos de la Residència i l'empresa municipal, de 12.167.814 €.

L'equip de govern ha destacat la important reducció del nivell d'endeutament municipal per un import total de més de 3.550.000€ des d'inicis de l'any 2015, passant del 61,7% d'endeutament, al 21,33% d'endeutament a finals d'aquest any 2018.

L'àrea que experimenta un major increment és l'Àrea de Serveis Socials, amb un increment de del 24,48% del pressupost respecte als comptes de l'any 2018, amb un increment de la inversió en mesures de protecció social de més de 113.000€.

En conjunt les àrees de Serveis Socials i Ciutadania han experimentat un augment del 46% del seu pressupost des de l'any 2015.

El regidor d'Hisenda i primer Tinent Alcalde Pau Presas ha exposat que 'els objectius d'aquest pressupost, i de tots els altres que l'han precedit en aquesta legislatura, són clars, i les dades ho demostren. La nostra prioritat és l'ampliació i la consolidació dels serveis a tots els cassanencs i cassanenques i sobretot a aquells qui per motius socials més ho necessiten.'

En aquest sentit Presas ha afirmat que respecte el pressupost de l'any 2019 que 'presentem uns comptes que continuen i amplien els diversos projectes i actuacions que el nostre govern ha tirat endavant des del juny de l'any 2015, i el projecte del municipi i serveis que volem en un futur.'

Un pressupost que manté i amplia els principals projectes del municipi:

El pressupost de l'any 2019 aprovat manté i amplia la inversió en cultura, la programació cultural estable, els espectacles infantils, la fira de Santa Tecla, Sant Jordi, el Festival Càntut, els premis literaris, el Solfejant, i les ajudes a totes les entitats culturals.

Per altra banda, manté tota la infraestructura de promoció econòmica, la borsa de treball, els cursos de formació, el club de la feina, els cursos d'alfabetització, i donarà un nou impuls a través d'un servei de dinamització al coworking municipal. A això cal sumar-hi el manteniment de la Fira del Tap i el desenvolupament de la 2a fase de promoció i ajudes als comerços locals.

També incrementa la inversió en neteja viària, en la cura i manteniment dels horts urbans, i es creen noves campanyes de sensibilització per la millora del civisme, la reutilització, el reciclatge, i l'estalvi energètic.

Es mantenen les ajudes de 15.000€ per la renovació o adequació de locals comercials, i de 30.000€ per la renovació de façanes o obres d'accessibilitat als edificis.

El pressupost 2019 també preveu el desplegament del Pla Local de Joventut, i incrementa els recursos a la Sala Galà i totes les activitats que s'hi fan.

Més recursos per les àrees de Serveis Socials, Ciutadania i Educació i noves línies d'ajudes pel pagament de l'IBI, la Residència

Geriàtrica i les beques per estudiants

Les àrees de Serveis Socials i Ciutadania segueixen incrementant els seus recursos: augmenta l'aportació de l'Ajuntament a la Residència Geriàtrica, es creen noves línies d'ajudes pel pagament de l'IBI a persones jubilades, així com les ajudes pel pagament de la Residència Geriàtrica, o la previsió d'una partida pressupostària per la creació d'un programa de beques per a infants i joves.

Sumat al manteniment i ampliació dels serveis d'atenció social i educativa, com el centre diürn, el Centre de Reforç Escolar, la mediació comunitària, el servei d'acollida, el servei d'habitatge, els serveis per la millora de l'eficiència energètica o els serveis d'intermediació laboral.

En Educació, es preveu el desenvolupament de noves accions del Pla d'Entorn Educatiu, del manteniment i de la inversió en les escoles públiques del municipi, així com la realització de diverses millores en la Llar d'Infants.

Més aparcament, canvi de la coberta del pavelló esportiu, i diverses millores en la via pública

En l'Àrea Esportiva, s'aborden inversions importants, com el canvi de la coberta del pavelló del Foment, el canvi de les banquetes del camp de futbol o el canvi de les porteries d'hoquei entre moltes altres actuacions.

En Via Pública, es preveu l'adequació de nous aparcaments al centre del poble que facilitin l'estacionament, que se sumaran a les més de 160 places que s'han creat aquests últims anys. La substitució i la instal·lació de nous trams d'il·luminació a alguns carrers, el manteniment de parcs i jardins, la neteja d'herbes de carrers i escocells, la neteja d'embornals, i el manteniment dels carrers, les voreres i els camins veïnals.

Al llarg del 2019 començarà la segona fase d'urbanització dels accessos de la zona esportiva, que passarà per sobre la riera i urbanitzarà tot l'espai fins l'àrea d'autocaravanes.

Es seguirà amb l'adequació de diversos carrers, com el carrer del Remei, el Castellflorit, el Carrer del Molí, el Barceloneta, de la Conca, el Doctor Robert, de la Salut, el Portal o el carrer del Raval.

Així mateix també es desenvoluparan diversos projectes: la redacció del projecte per l'adequació del segon pis de Can Trinxeria, la instal·lació de plaques solars a la Llar d'Infants i la Residència, l'obertura de l'espai d'assaig per grups a la Bàscula del Trust, l'execució de les obres de renovació dels ascensors o la renovació de la sala de bugaderia de la Residència Geriàtrica, la renovació dels llums de la carretera provincial, l'adequació del nou aparcament del final del carrer Poeta Machado o el desenvolupament de les rutes ciclistes a l'entorn de Cassà.

Pau Presas ha conclòs explicant que 'aquests són alguns dels projectes que s'executaran o iniciaran al llarg d'aquest 2019, al mateix temps que tal i com hem demostrat, mantenim el sanejament econòmic de l'ajuntament, augmentem els recursos per als serveis socials i serveis a les persones i seguim millorant tota la via pública i equipaments del municipi.'

El regidor en la seva intervenció també ha destacat el control de totes les despeses del consistori, el rigor en la gestió, la planificació i la cerca activa de subvencions com a punts clau per a la reducció del deute i l'increment d'actuacions en tots els àmbits de l'Ajuntament de Cassà de la Selva.

1543574153foto_pleNovembre.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version