Canal Ajuntament

Caldes de Malavella. La xerrada 'Parlem de residus' resol dubtes sobre el reciclatge als veïns de Caldes de Malavella

L'Ajuntament ha engegat una campanya per millorar l'ús del contenidor marró. Amb accions com aquesta es vol acostar el tant per cent de reciclatge al 60% dels residus, que és el que demana Europa pel 2020.  Aquest dijous una desena de persones han assistit a la xerrada informativa 'Parlem de residus' impartida pel Consell Comarcal de la Selva, l'empresa NORA amb col·laboració de l'Ajuntament. 

A finals del 2017 es va analitzar una mostra de 250 kg de residus que es van llençar als contenidors de rebuig a Caldes de Malavella: 125 eren fracció orgànica, 40 kg eren cartró i vidre, 32 kg eren envasos, 28 kg tèxtils i materials que han d'anar a la deixalleria. Dels 250 kg només 16 eren resta. 

D'això se n'extreu que hi ha seriosos dubtes d'on ha d'anar cada residu. Tenint en compte que la major part del que es va trobar en aquesta mostra era fracció orgànica, l'Ajuntament fa una campanya per millorar l'ús del contenidor marró. 

La xerrada informativa d'aquest vespre (Sala de plens a les 19:30 h ) era un dels actes de cloenda de la campanya per impulsar l'ús del contenidor marró. La campanya fins ara ha comptat amb punts informatius, gimcanes, o repartiment de cubells reixats. 

Properament s'aniran substituint els contenidors de fracció orgànica per uns altres amb una tapa més petita que permeten només llençar-hi les bosses compostables.  

Des del 2004 la Generalitat aplica una penalització als ajuntaments per cada tona de residus que no es recicla. És per això que el consistori va haver de pujar un 10% la taxa de residus en el darrer ple municipal. A Caldes de Malavella actualment només es recicla un 30%, i seguint les consignes europees al 2020 s'hauria de reciclar prop d'un 60%. 

El regidor de Medi Ambient, Sergi Mir, ha explicat que l'objectiu és avançar cap a un model de recollida selectiva més efectiu, com podria ser el Porta a Porta. 

A part de repassar dades objectives a nivell català i comarcal amb una tècnica del Consell Comarcal, també s'ha parlat de les consígnes europees en matèria de reciclatge. Un tècnic de l'empresa Nora ha explicat els detalls del sistema Porta a Porta i també els pros i contres de diferents sistemes de recollida. 

Al final de la xerrada s'ha dut a terme la resolució del sorteig de l'enquesta que s'ha repartit a les llars. En joc hi havia un àpat per a dues persones en un restaurant de la comarca. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version