Canal Ajuntament

Figueres. Estelades i senyeres per la Diada Nacional de Catalunya a Figueres

L’Ajuntament de Figueres instal•larà dues estelades durant la Diada Nacional de Catalunya als espais públics de la ciutat dedicats als presidents de la Generalitat Lluís Companys i Franesc Macià. El Govern municipal també ha anunciat que, com és tradicional, una gran senyera decorarà la façana de l’edifici consistorial.

D’altra banda, i per sisè any consecutiu, l’Ajuntament regalarà 1.000 senyeres perquè els figuerencs i figuerenques engalanin els balcons i finestres durant la Diada. Unes senyeres que es podran aconseguir de forma gratuïta els dies 6 i 7 de setembre a partir de les 10 h a la plaça de l’Ajuntament. La distribució anirà a càrrec de l’Associació de Voluntaris de la ciutat.
Un dels punts on també hi haurà la senyera és a la plaça Frederic Marès que acollirà l’Ofrena Floral al monument als Drets dels Pobles. Organitzada per l’Ajuntament i Òmnium Cultural, es farà el mateix 11 de setembre, a partir de les 10 h del matí. Aquest any l’ofrena, i seguint amb la política d’austeritat aplicada pel consistori, no es tancarà amb el tradicional aperitiu a l’Hotel President.

Conferència institucional
Per a la celebració de la tradicional conferència institucional s’ha convidat a Ferran Requejo, doctor en Filosofia i catedràtic de ciència política, qui ha titulat la seva intervenció “L’Emancipació nacional de Catalunya. Una perspectiva comparada”. Un acte organitzat conjuntament des de l’Ajuntament i l’Assemblea Nacional Catalana.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version