Canal Ajuntament

Girona. L’EUMES i la UOC creen un títol universitari propi en l’àmbit de la música avançada i el so

 


L’Escola de Música Avançada i So ja ha cobert les 30 places en la primera edició, amb reserves per l’any vinent d’alumnes provinents de Catalunya, Espanya, França i Itàlia

Aquest matí a l’Ajuntament de Girona s’ha presentat l’acord marc de col·laboració entre la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l'Escola de Música Avançada i So (EUMES) per a la creació d'un títol universitari propi amb la intenció d'augmentar la oferta d’aquest disciplina, conscients de l’existència d’una professió emergent i que cada cop té més demanda. L’acord l’han signat avui l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el Vicerector de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Josep Maria Duart, i el director de l’Escola de Música Avançada i So (EUMES), Carles Reixach.

La creació d'aquest títol universitari neix amb la voluntat de consolidar i reglar una professió que fins ara es desenvolupava de forma independent i sense cap direcció concreta, i que s'ha estès amb molta celeritat els últims anys gràcies a l’avanç de les noves tecnologies i de les cultures musicals emergents. En altres països aquest moviment cultural/professió ja s'ha tingut en compte i s'ha enfocat en el camp de la producció musical, la tecnologia del so i els nous estils de música que van sorgint arreu del món.

Carles Puigdemont ha destacat que es tracta d’un projecte “que ja acredita l’èxit” i que permet que “Girona sigui la capital d’aquests estudis”. Josep Maria Duart per la serva banda, ha manifestat l’interès que la UOC ha trobat en aquests estudis en base tecnològica que, segons les paraules del Vicerector, “es quelcom que ens és propi com a universitat”. Finalment, Carles Reixac s’ha mostrat molt satisfet per aconseguir aquest conveni amb una universitat referent.

Tant la UOC com EUMES veuen l’acord com una oportunitat per oferir la possibilitat de desenvolupar i enriquir aquesta nova professió, apostant per la consolidació d'uns estudis on s'hi contempli des de la vessant més tècnica a la més artística. La demanda de la primera edició per a cursar els estudis a EUMES ha tingut ressò no només en el nostre país sinó també a l’estranger, ja que compta amb peticions de Catalunya, Espanya, França i Itàlia.

Observant la demanda ja existent (les 30 places cobertes per aquest primer any i ja amb moltes peticions de reserva per a estudiar el Diploma per l'any vinent) aquest acord és només el principi d'una gran aportació cultural i professional que mancava a Catalunya i que es pronostica com a disciplina emergent en els pròxims anys.

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version