Canal Ajuntament

Blanes. Comiat a Blanes dels infants sahrauís

Enguany la tornada dels nens i nenes s’haurà de fer de manera esglaonada. Aquest dilluns 3 de setembre han marxat els cinc primers, i durant aquesta setmana ho faran els tres restants. Els infants provenen dels campaments de Tindouf, situat al sud-oest d’Algèria, on a l'estiu les temperatures poden enfilar-se fins els 55 graus

Al llarg d’aquesta setmana està previst que vagin marxant de Blanes els vuit nens i nenes que han passat les vacances d’estiu amb famílies del municipi. Organitzat pel Col·lectiu de Famílies Acollidores amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, enguany han estat vuit els infants sahrauís que s’han allotjat al municipi. Dilluns passat van marxar els cinc primers mentre que els tres restants ho faran dimarts, dimecres i divendres. 

El motiu per haver de fer aquesta tornada esglaonada és que des d’Immigració se’ls demana que marxin amb el mateix grup amb què van arribar el passat mes de juliol, ja que els infants no tenen un passaport individual, sinó un de col·lectiu.  

Durant els dos mesos que s’han estat a Blanes, els 8 infants (quatre nois i quatre noies: Alien, Hamudi, Hanan, Kabara, Mechuara, Mohamed, Mohamed Salem i Sakina) han aprofitat per passar un estiu diferent, trencant la rutina del desert i gaudint de la platja i altres entreteniments, com ara anar convidats als parcs aquàtics de Palafolls i Lloret. 

Els infants que han passat les vacances a Blanes -a l’igual que ho han fet d’altres nois i noies a molts indrets de comarques gironines i Catalunya-, provenen dels campaments de Tindouf, situat al sud-oest d’Algèria. Allí viuen refugiats del Sàhara Occidental des de fa 37 anys i les temperatures a l’estiu poden enfilar-se fins els 55 graus. 

En relació a l’any passat aquest 2012 han vingut a Blanes quatre infants menys, un nombre que arreu de Catalunya també ha davallat en gairebé 100 menys, mentre que arreu de l’estat espanyol n’han vingut 3.000 menys. Els infants sahrauís, que tenen entre nou i dotze anys, també han passat durant aquest estiu revisions mèdiques i odontològiques i se’ls ha posat vacunes. Això és perquè el lloc del qual provenen no compta amb els recursos necessaris per donar-los aquesta atenció. 

El projecte d’acolliment de nens i nenes sahrauís es va començar a fer l’any 1999, per tant ja fa 14 anys que funciona a Blanes. Com és habitual cada any que arriben al municipi, se’ls va donar la benvinguda amb una recepció oficial que es va fer a la sala de plens del consisstori. Allí els va donar la benvinguda en nom de l’Ajuntament de Blanes la tinent d’alcalde de Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, acompanyada d’altres regidors del consistori i de la portaveu del Col·lectiu de Famílies Acollidores, Fina Martínez 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version