Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. L'Ajuntament de Cassà subvenciona activitats lúdiques a l'estiu a 35 infants amb un entorn social i econòmic desfavorit

És la primera vegada que s'organitza el casal del Centre diürn i el CREC, dues activitats extraescolars que s'organitzen tot l'any i que atenen infants i famílies amb necessitats socioeducatives especials. Eva Saez, regidora d'Educació i Serveis Socials: «Els casals d'estiu del Centre diürn i el CREC asseguren que els infants i les famílies que fan ús d'aquests serveis durant el curs també se'n beneficiïn durant les vacances d'estiu».

L'Ajuntament de Cassà subvenciona per primera vegada activitats lúdiques a l'estiu a 35 infants de 6 a 13 anys amb un entorn social i econòmic desfavorit. Tots ells participen als casals d'estiu del Centre diürn i el CREC, dos serveis extraescolars que s'ofereixen durant tot l'any per atendre infants i famílies amb necessitats socioeducatives especials.

Deu infants assisteixen als matins al casal d'estiu del Centre diürn on es fan activitats relacionades amb l'art, la cuina, els esports o el reforç escolar. Tots els participants són usuaris del Centre diürn, obert el primer trimestre d'aquest any, durant el curs,. L'objectiu del casal d'estiu és promocionar les eines i les habilitats personals imprescindibles als infants i a les seves famílies per prevenir situacions de risc i atendre de manera contundent les seves necessitats socioeducatives. Els professionals del centre treballen coordinadament amb els serveis socials bàsics i especialitzats, així com amb els centres escolars dels infants i els diversos actors educatius del municipi.

Per altra banda, 25 infants de 9 a 12 anys participen als matins al casal del CREC, un servei que durant el curs ofereix reforç escolar després de l'horari lectiu i, que en el cas del casal d'estiu, organitza un projecte sobre l'ús de les xarxes socials i les noves tecnologies a Cassà. Els participants també fan altres activitats lúdiques.

La regidora d'Educació i Serveis Socials, Eva Saez, destaca que «els casals d'estiu del Centre diürn i el CREC asseguren que els infants i les famílies que fan ús d'aquests serveis durant el curs també se'n beneficiïn durant les vacances d'estiu». Saez afegeix que «a través de convenis amb els clubs esportius intentem que aquests infants participin també a la resta d'activitats lúdiques o esportives del poble, un esforç que també fem durant tot l'any».

A banda dels 35 infants que participen a aquests casals, hi ha 5 nens i nenes que assisteixen de forma subvencionada als casals d'estiu de bàsquet i futbol gràcies a un conveni establert entre els clubs esportius i l'Ajuntament. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version