Canal Ajuntament

Girona. L’Ajuntament de Girona organitzarà la conferència anual del Consell Internacional d’Arxius l’octubre del 2014

El congrés es convocarà sota el tema “Arxius i indústries culturals i creatives”

L’Ajuntament de Girona, a través del seu Arxiu Municipal, acollirà i organitzarà la propera conferència anual del Consell Internacional d’Arxius (ICA-Annual Conference), que tindrà lloc l’octubre del 2014, tal com va aprovar l’Assemblea General del Consell Internacional d’Arxius, reunida el passat divendres 24 d’agost a la ciutat australiana de Brisbane. D’aquesta manera, la Conferència Europea d’Arxius (ECA), la celebració de la qual ja estava prevista per part de l’Ajuntament, es veu ampliada amb aquest congrés d’abast mundial. L'octubre del 2014, doncs, Girona acollirà la unió dels dos congressos d’arxius més rellevants a nivell internacional.

El congrés proposarà els millors especialistes mundials per debatre entorn del tema “Arxius i indústries culturals i creatives”, amb el necessari objectiu de repensar, de manera innovadora, el paper dels arxius en el context de la societat de la informació i el coneixement.

És conegut que els arxius són centres de preservació i recerca. Avui, però, cal incorporar-hi nous conceptes vinculats a l’experimentació tecnològica, la innovació i les noves pràctiques. Això, sens dubte, contribuirà a donar nous valors a la diversitat de documents (textuals, gràfics, cartogràfics, fotogràfics i audiovisuals) custodiats en els arxius públics i privats i a evidenciar-ne la transcendència en els àmbits organitzatius, culturals i de construcció de la memòria col·lectiva.

La conferència proposarà tres mirades que permetran conèixer i avançar en l’àmbit de la proposta que en aquests moments s’està desenvolupant: 1. Una mirada sobre els continguts, és a dir, sobre els mateixos arxius com a grans dipòsits de la memòria col·lectiva; 2. Una mirada sobre les indústries culturals i creatives (que incorpora també els transportadors digitals dels continguts), i 3. Una mirada sobre les necessitats de la ciutadania com a receptora final dels continguts.

Coincidint amb el Congrés, estan previstes també nombroses reunions dels òrgans de govern, branques i seccions del Consell Internacional d’Arxius (ICA). L’ICA és un organisme internacional, vinculat a la UNESCO, creat el 1968, i que agrupa més de 1.500 membres procedents de 195 països diferents.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version