Canal Ajuntament

Celrà. Millores al pati de l’escola l’Aulet de Celrà

Al llarg del mes de juliol, agost i principis de setembre, l’ajuntament de Celrà ha invertit en obres de millora a l’escola pública l’Aulet de Celrà. 

 

Cal destacar tres actuacions realitzades:

 

- S’ha instal•lat un sistema de reg automàtic al pati de l’escola amb l’objectiu de salvar les alzines (el bosc interior). La compactació del terreny del pati per la seva utilització impedeix la bona filtració de l’aigua i que aquesta s’envasi, la qual cosa ha provocat d’uns anys cap aquí, la mort cada estiu d’arbres del pati. Amb aquesta actuació s’ha evitat aquest any, tot i la falta de pluja extrema, la mort de cap alzina. El sistema de reg consta d’uns aspersors que automàticament reguen el pati. 

Aquesta actuació l’han portat a terme ciutadans/es del municipi de manera voluntària, aconseguint així reduir els costos de manera considerable i implicant així als i les veïnes del municipi en els afers públics.

 

- S’han aixecat murs de pedra (feixes) a  diferents nivells per aconseguir assentar el terreny i que l’aigua quedi envasada a l’entorn de les alzines. 

 

- S’han fet uns dipòsits per evitar que el sauló arribi fàcilment al porxo d’accés a l’escola quan plou i quedi tot inundat. Amb aquests dipòsits s’evitarà que el sauló entri dins el porxo i també l’aigua. Doncs els drenatges recolliran l’aigua i el sauló quedarà recollit al dipòsit.

 

L’Ajuntament de Celrà ha decidit portar a terme aquestes actuacions de millora al pati de l’escola Aulet pel mal estat d’aquest i per evitar que el bosc de l’Aulet quedi mort en pocs anys, també per evitar problemes d’entrades d’aigua pluvial dins l’escola. L’Ajuntament prioritza així els equipaments educatius, tot i ser conscients que aquestes obres les hauria d’assumir el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb el qui es farà les gestions necessàries per involucrar-los en el projecte de millora de l’Escola Aulet.

 

L’Ajuntament de Celrà vol agrair públicament l’esforç de la brigada ciutadana que ha col•laborat activament per poder realitzar aquest seguit de millores que beneficiaran els nens i nenes de Celrà i el municipi.

 

 

 

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version