Canal Ajuntament

Santa Coloma de Farners. Mesures de foment de l'estalvi d'aigua

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners demana la col·laboració dels veïns per fomentar l’estalvi d’aigua

 

La manca continuada de pluges i la reducció de les reserves a l’aqüífer de la capital de la Selva han obligat a l’Ajuntament a proposar mesures orientades a l’estalvi dels recursos disponibles. 

Fa unes setmanes el consistori va tancar les fonts públiques de la ciutat, un total de 14, i totes les que hi ha a Santa Coloma Residencial. Fonts com Sant Salvador, la font Picant o la de la Teula, que tenen les seves pròpies deu d’aigua, es mantenen obertes. La mesura de tancar les fonts públiques tenia com a objectiu poder mantenir les reserves d’aigua. La manca de pluges, però, fa que en un ban de l’alcalde que s’ha distribuït casa per casa es demani la col·laboració de tothom en qüestions com no omplir la banyera, fer servir les rentadores i rentavaixelles quan estiguin plens o que en cas de regar les flors es faci ben d’hora al matí o al vespre. 

En aquest ban també s’adverteix a la població de l’augment en el nivell de fluor en l’aigua potable. En els darrers controls s’ha detectat un augment superior a 1,5 mg/l en l’aigua potable que se subministra mitjançant la xarxa d’aigua municipal.

Tot i que el fluor no és considerat un element tòxic agut, la seva ingesta continuada pot representar un perill per la salut del consumidor. Els col·lectius de nens i joves (fins als 16 anys) i persones grans (a partir dels 60 anys) són especialment sensibles a l’augment en el nivell de fluor de l’aigua potable. Per tant es demana abstenir-se de consumir aigua de la xarxa per beure o cuinar. 

 

Podeu llegir el ban de l'alcalde des d'aquí

 

Font: Ajuntament de Santa Coloma de Farners

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version