Canal Ajuntament

Sarrià de Ter. S’inicien les obres del Carrer Major i Josep Pallach

Aquest passat dia 20 d’agost s’han iniciat les obres de remodelació urbana del Carrer Major i Carrer Josep Pallach. Les obres suposaran la millora urbanística d’aquest sector seguint les línies marcades en les altres fases de reforma del Carrer Major ja executades anteriorment.

 

En concret, l’àmbit d’actuació inclou tot el Carrer Josep Pallach on es millorarà l’entorn per donar-li més aspecte de plaça. En aquest sentit, cal dir que la voluntat del consistori sarrianenc es aprofitar més aquest espai des d’un punt de vista cívic i comercial, per això, per exemple, s’hi instal·laran quadres de llum per millorar el servei al mercat setmanal o les activitats lúdiques que s’hi programen. Al mateix temps es renovarà el paviment i s’instal·laran nous serveis d’aigua i clavegueram. Val a dir, que aquestes obres també permetran l’eliminació d’una línia de tensió que afecta a les hortes del Riu.

 

Pel que fa al Carrer Major, en aquesta fase s’executarà el projecte de millora que engloba el tram que va des de la connexió amb el Carrer Lloses i fins a la connexió amb Sant Julià de Ramis. Restarà pendent, doncs, l’àmbit comprès entre la Placeta de la Font i el Carrer Petit que en aquesta ocasió no s’afectarà.

 

Les obres al Carrer Major seguiran el mateix patró que el que ja es va renovar anteriorment amb algunes modificacions (per exemple, en el cas de les pilones) per corregir alguns dèficits detectats. D’aquesta intervenció cal destacar-ne la construcció d’una glorieta en l’espai comprès entre els Carrers Major, Lloses i Carrilet on ara ja existeix un giratori provisional. Aquest, es constituirà com un dels elements centrals gairebé de tot el barri no només des d’un punt de vista d’estructuració del trànsit sinó també des de l’òptica de l’urbanisme. Dignificant una de les entrades al municipi.

 

Es en aquest sentit, que cal esmentar que es preveu que aquesta zona tingui també un petit recordatori del paper històric que ha tingut el Carrer Major al llarg de la seva història. Des de la Via Augusta, a la NII passant pel camí ral o ruta de Sant Jaume. Dit això, i des d’una perspectiva més pràctica remarcar que aquestes obres (com en el cas del Pallach) serviran per millorar tots els serveis (electricitat, aigua i clavegueram), algun dels quals molt antics.

 

Dir també que el consistori sarrianenc ha vetllat perquè en aquest cas, es procuri mantenir el màxim de places d’aparcament possible. Així es preveu que les possibles places que s’eliminaran es compensin amb la millora de la distribució i condicions de l’entorn al Carrer Josep Pallach.

 

Finalment, s’ha d’esmentar que el projecte estava valorat en 294.977 euros i que finalment va ser adjudicat per 266.447, dels quals un 70% està finançat pel Departament de Governació de la Generalitat a través del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC). Està previst que la durada de les obres del Carrer Pallch s’allarguin unes 6 setmanes, mentre que la resta pugui estar finalitzat a finals d’any.

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version