Canal Ajuntament

Blanes. Èxit de públic a la 14a Trobada Gegantera de Blanes

A banda dels 375 integrants de la trobada, centenars d’espectadors s’han congregat al llarg del recorregut de la cercavila i als balls de gegants. Organitzada per la Colla Gegantera de Blanes amb el suport del departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, la 14a Trobada ha culminat els actes de celebració del 20è aniversari que l’entitat cultural ha estat celebrant durant aquest 2012

La 14a Trobada de gegants de Blanes ha aplegat uns 375 participants, entre grallers, caps grossos, gegantons i gegants, a més a més de centenars d’espectadors que no s’han volgut perdre detall. Aquesta ha estat la vegada que la trobada de Blanes ha aplegat més integrants que mai. 

Després de la plantada de gegants ha començat la tradicional cercavila, que ha inclòs com a novetat la incorporació dels Manaies de Blanes, que l’han encapçalat. Darrera d’ells els han seguit les 7 colles convidades: Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Bescanó, Palafolls, Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners. Han completat la cercavila els gegantons de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes, així com els capgrossos, gegantons i gegants de la Colla Gegantera de Blanes. 

La cercavila ha fet un recorregut pel centre de la vila fins acabar al passeig Cortils i Vieta, al Banc dels Músics. Allí s’han fet els balls de gegants a càrrec de les diferents colles, així com el Ball dels Vescomtes amb els dos gegants de la colla amfitriona de Blanes: en Gastó i na Caterina. Tot seguit hi hagut diversos torns de parlaments, el lliurament d’obsequis a les colles participants, així com dels premis de l’11è Concurs Infantil de Dibuix “Gegants de Blanes” que es va fer coincidint amb la Festa Major de Santa Anna, el passat mes de juliol. També s’han lliurat sengles distincions a dos membres de la Colla Gegantera de Blanes per la seva tasca: Pere Comas i Joan Triadó. A banda de les dues co-caps de colles, Laia Planas i Marta Gómez, l’acte també ha comptat amb la participació de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, així com la regidora i ex-membre de la colla gegantera, Amparo Ardanuy. 

La presentació ha anat a càrrec  d’Edgar Massegú, del grup Pulpopop i Joan Bertrana, ex-cap de colla de Blanes, i s’ha tancat amb una altra de les novetats que ha inclòs enguany la trobada. Es tractava d’un concurs de fal·leres, és a dir, el crit de guerra que tenen les colles geganteres i en especial la de Blanes quan participen a les trobades. El concurs, que ha fet la classificació en base al representant de colla que ha fet el crit de fal·lera més llarg, l’ha guanyat Llagostera amb 35’4 segons, seguit per Palafolls amb 24’4 segons i Calonge amb 21’00 segons. 

Finalment, després d’un sopar de germanor, la 14a Trobada Gegantera de Blanes s’ha tancat a la nit amb un sopar de germanor i amb una festa que ha amenitzat el DJ Es Forcaner. Val a dir que tant el sopar com la gresca s’han traslladat a l’antic pavelló municipal d’esports en previsió que l’anunciada pluja que hi havia per aquesta nit no espatllés el final de festa. 

Després d’aquesta celebració, l’agenda de la Colla Gegantera de Blanes inclou la participació el proper mes de setembre a la Trobada Gegantera de Palafolls i al novembre a les que també es faran a Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners, aquesta darrera organitzada en motiu de la Fira de la Ratafia. 

Per a l’organització dels actes del 20è aniversari la Colla Gegantera ha comptat amb el patrocini de Òptica Muralla. D’altra banda, per a l’organització de la 14a Trobada Gegantera, compta amb el suport de Celobert, Bar Rafel, Comerç de Peix Ros i Caves Mont-Ferrant

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version