Canal Ajuntament

Palafrugell. Campanya preventiva sobre l’excés de velocitat a Palafrugell

Durant aquesta setmana, la Policia Local de Palafrugell s’adhereix a la novena campanya d’abast europeu de control de la velocitat excessiva al municipi.

 
 

L’objectiu d’aquesta campanya és treballar sobre els usuaris de les vies, perquè estiguin molt més conscienciats de la importància de respectar les normes de circulació, i en aquest cas, actuar sobre els conductors perquè respectin els límits de velocitat de cada via, de forma que es redueixi l’accidentalitat i sobretot les seves conseqüències.

 
 

Pel que fa referència als controls de velocitat cal dir que tenen com a finalitat fer complir als conductors els límits de velocitat establert per a cada via dins del terme municipal i d’aquesta forma poder reaccionar davant qualsevol imprevist i evitar accidents de trànsit.

 
 

A un accident de trànsit intervenen diversos factors: el vehicle, les vies i sobretot el factor humà. Segons les investigacions s’assenyala el factor humà com causant dels accidents en un percentatge que varia entre un 70 –90 %.

 

Les estadístiques mostren que l’excés de velocitat és la causa més important o que més influeix als accidents de circulació, junt a la manca d’atenció del conductor i el no respectar les preferències de pas.

 

Així mateix, les estadístiques també ens demostrem que hi ha una estreta relació entre la velocitat del vehicle i el risc i la severitat dels accidents. La col·lisió entre un vehicle que circula a 30 quilòmetres per hora i un vianant només en un 5% hi ha repercussions mortals, mentre que si circula a 50 quilòmetres per hora hi ha un 45%.

 

Aquesta velocitat es pot disminuir mitjançant mesures físiques, millora de la senyalització, etc. però també compaginant altres eines com és la utilització d’altres mitjans com són els cinemòmetres.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version