Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. El premi de narrativa i poesia virtual 'Correlletres' té 175 persones inscrites, més del doble que l'any passat

L'any passat va ser la primera edició del concurs 'Correlletres' de narrativa, un concurs literari virtual en el qual els participants han d'enviar un relat en 48 hores. La novetat d'aquest any: la categoria de poesia del 'Correlletres', en commemoració del centenari de la mort del poeta cassanenc Xavier Carbó.

175 persones s'han inscrit al concurs literari virtual 'Correlletres', convocat per l'Ajuntament de Cassà de la Selva, 91 de les quals participen a la categoria de narrativa i 74, a la categoria de poesia. L'any passat es va convocar per primera vegada el concurs literari virtual de narrativa i hi va haver 83 inscrits. Enguany s'hi ha sumat també la categoria de poesia, en commemoració del centenari de la mort del poeta cassanenc Xavier Carbó.

Creacions que han d'incorporar la paraula «ganxet»

Els participants van rebre el dimarts 3 d'abril un correu electrònic amb la consigna que havien de complir a l'hora de fer les seves creacions. Tots ells disposen de 48 hores per fer el relat o la poesia, en funció de la categoria en la qual participin. Aquest any totes les creacions han d'incorporar la paraula «ganxet», cosa que condiciona les històries que poden explicar els participants. Un ganxet és, a Cassà de la Selva, un objecte utilitzat per estendre la roba un cop rentada perquè s'eixugui, penjant-la per un fil o un suport adequat.

Els premis literaris per als escolars dels centres educatius de Cassà també estan en marxa. La setmana vinent es realitzaran els tallers de motivació a les escoles i els alumnes de 5è i 6è de primària, així com un grup seleccionat de secundària, faran les seves redaccions. El dissabte 28 d'abril, a les 18 h, se celebrarà, a la Sala del Centre Recreatiu, la 52a Festa Literària, amb l'entrega dels premis als guanyadors de cada categoria.

Sobre els Premis Literaris de Cassà

Els Premis Literaris de Cassà els va organitzar de forma ininterrompuda des de 1967 fins al 2017 la Colla Excursionista Cassanenca. El seu origen es remunta a la primera Setmana Cultural de 1967, en la qual la Colla Excursionista organitzava conferències, xerrades, fòrums, presentació de llibres, sardanes, discs... tal com recull la primera circular que l'entitat va enviar convocant els seus socis a participar-hi. En aquest moment van presentar-se les bases del primer concurs literari i d'assaig de Cassà, una iniciativa que va créixer en un ambient de cerca de llibertat política i amb la voluntat de potenciar la cultura popular catalana.

Un cop celebrats els 50 anys, l'Ajuntament va passar a ser l'organitzador dels premis, amb el suport de La Colla i de nombroses persones del poble que hi estan vinculades, sobretot des de l'àmbit escolar. A la 51a edició dels Premis Literaris s'hi va incorporar el Correlletres, un concurs virtual que consisteix en un relat de contingut tipològic lliure, en el qual hi ha d'aparèixer un element o motiu inclòs a la trama o, si es vol, com a fil conductor. Aquest element és escollit per l'organització i es fa saber per correu electrònic a tots els inscrits.

1523005026L'entrega dels premis de l'any passat.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version